
Κοροναϊός – Γαλλία : «Εγγυώμαι την υγεία των πολιτών μας» – Ε. Μακρόν
Σε καθησυχαστικούς τόνους οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον νέο κοροναϊό και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η χώρα του θα ξεπεράσει την κρίση επιδεικνύνοντας υπευθυνότητα.
«Είμαι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών μας και επίσης της δημοκρατικής ζωής της χώρας μας» είπε ο Μακρόν, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να διεξαχθούν κανονικά οι τοπικές εκλογές.
«Θα ξεπεράσουμε την κρίση επιδεικνύοντας υπευθυνότητα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά» τόνισε ο Γάλλος ηγέτης, αφού ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της βόρειας Γαλλίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για το κλείσιμο καταστημάτων και εστιατορίων ήταν απαραίτητη, διότι πάρα πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν χαλαρότητα στην ανάγκη να αυτοπροστατευθούν από τον ιό.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπρουνό Λεμέρ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν καταγράφονται ελλείψεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ και προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν τα ψώνια τους, όπως έκαναν συνήθως.
«Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και δεν θα υπάρξουν αρκεί όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα» σημείωσε ο Λεμέρ σε μια συνέντευξη τύπου.
«Συνεχίστε τα ψώνια σας όπως πριν» συμπλήρωσε.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
- ΟΗΕ: Επικρίσεις για την ατολμία του από τη Ρεβέκα Γκρίνσπαν, υποψήφια για το αξίωμα της Γενικής Γραμματέα
- Λίβανος: «Ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις κατά κυανοκράνων, λέει ο Γκουτέρες
- Λίβανος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα
- Γάζα: 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από ισραηλινά πυρά κοντά σε τέμενος
- ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρούτε – «Μπορούμε να μάθουμε πολλά» από την Τουρκία
- Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δημοσιογράφο και άλλα 2 άτομα – Πυρά και κατά των διασωστών

