Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Η Γερμανία ζητά από ταξιδιώτες να μπουν μόνοι τους σε καραντίνα

Κοροναϊός : Η Γερμανία ζητά από ταξιδιώτες να μπουν μόνοι τους σε καραντίνα

Η Γερμανία συνέστησε σήμερα στους πολίτες που επιστρέφουν από την Ιταλία, την Ελβετία και την Αυστρία να μπουν από μόνοι τους σε καραντίνα για ένα διάστημα έως και δύο εβδομάδων.

Η Γερμανία συνέστησε σήμερα στους πολίτες που επιστρέφουν από την Ιταλία, την Ελβετία και την Αυστρία να μπουν από μόνοι τους σε καραντίνα για ένα διάστημα έως και δύο εβδομάδων, προκειμένου να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

«Ειδικά οι ταξιδιώτες και οι σκιέρ που επιστρέφουν από την Ελβετία, την Ιταλία και την Αυστρία θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο, έως και δύο εβδομάδες, ακόμα κι αν δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Μέχρι την Παρασκευή, η Γερμανία είχε καταγράψει 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και πέντε θανάτους.

Έκτακτα μέτρα προστασίας

Την ίδια ώρα, το κρατίδιο του Ζάαρλαντ γνωστοποίησε σήμερα ότι διατάσσει το άμεσο κλείσιμο των πισινών, χώρων ψυχαγωγίας παιδιών, νυχτερινών κέντρων, μπαρ και οίκων ανοχής.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι το δυνατόν για να αποτρέψουμε περαιτέρω εξάπλωση της νόσου κι επομένως την αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων του Ζάαρλαντ Στέφαν Κόλινγκ.

Το ανατολικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο – Δυτική Πομερανία ακολούθησε το παράδειγμα άλλων κρατιδίων και ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει όλα τα σχολεία από τη Δευτέρα. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 20 Απριλίου.

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024