Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αεροπορική εταιρεία θέτει εκτός λειτουργίας το μισό της στόλο

Κοροναϊός : Αεροπορική εταιρεία θέτει εκτός λειτουργίας το μισό της στόλο

Η θυγατρική της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, η Swiss International, ανακοίνωσε ότι θέτει εκτός λειτουργίας τον μισό της στόλο στην προσπάθειά της να προφυλάξει τα οικονομικά της τα οποία έχουν πληγεί λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Η θυγατρική της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, η Swiss International, ανακοίνωσε ότι θέτει εκτός λειτουργίας τον μισό της στόλο και περιορίζει τις ώρες εργασίες για το προσωπικό καμπίνας στην προσπάθειά της να προφυλάξει τα οικονομικά της τα οποία έχουν πληγεί λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

«Προκειμένου να αντισταθμίσει τη ραγδαία μείωση στη ζήτηση και την απώλεια εσόδων, η SWISS αποφάσισε να λάβει αμέσως επιπλέον προληπτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει τη ρευστότητά της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της χθες Παρασκευή.

Εξάλλου η εταιρεία επεσήμανε ότι η καταβολή μπόνους τόσο στο ιπτάμενο προσωπικό όσο και στα ανώτερα στελέχη της διεύθυνσης θα αναβληθεί για το τέλος του έτους και πρόσθεσε ότι σταματά τις προσλήψεις με εξαίρεση τους ασκούμενους, ενώ αναστέλλει ή ακυρώνει όλα τα μη απαραίτητα έργα.

Μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να συζητούν με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου έχουν την έδρα τους ώστε να λάβουν οικονομική βοήθεια μετά τη μείωση που έχουν δει στα έσοδά τους εξαιτίας του σημαντικού περιορισμού στα αεροπορικά ταξίδια λόγω της επιδημίας covid-19.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024