Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Στους τρεις οι νεκροί στην Ελλάδα

Κοροναϊός: Στους τρεις οι νεκροί στην Ελλάδα

Μέσα σε λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε και τρίτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα - Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Ακόμη ένα άτομο προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων από τον νέο κοροναϊό στην Ελλάδα, το πρωί του Σαββάτου. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται σε τρεις.

Ειδικότερα, την τελευταία του πνοή άφησε ακόμη ένα άτομο το οποίο είχε διαγνωστεί θετικό στον κοροναϊό, λίγη μόλις ώρα μετά το θάνατο ενός δεύτερου ατόμου.

Ο τρίτος νεκρός είναι άνδρας ηλικίας περίπου 67 ετών από τη Ζάκυνθο, ο οποίος βρισκόταν στο γκρουπ των ταξιδιωτών που είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους.

Όσον αφορά στο δεύτερο νεκρό, πρόσκειται για ασθενή, ηλικίας 90 ετών, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα, καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας κατέληξε αφού εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Η επίσημη ανακοίνωση

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει για τους δύο νέους θανάτους από το κοροναϊό SARS-CoV-2 ότι πρόκειται για: 90χρονο Έλληνα πολίτη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί, και για 67χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, που εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Νοσηλεύονται ο γιος και η νύφη του 90χρονου – Στην Καστοριά ο ΕΟΔΥ

Την ίδια ώρα, σε σοβαρή άλλα σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης ο γιος του 90χρονου και σε λίγο καλύτερη κατάσταση η νύφη του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ. Στην συνέχεια έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στο κορονοϊό και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ένα άλλο περιστατικό, ένας 78χρονος κι αυτός από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου με συμπτώματα πνευμονίας ομολόγησε κάποια στιγμή στους γιατρούς ότι έχουν συναντηθεί με τον 90χρονο. Του έγιναν αμέσως εξετάσεις κα διαπιστώθηκε κα αυτός ότι είναι θετικός στο κορονοϊό.

Το μεσημέρι αναμένεται στο νοσοκομείο Καστοριάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου.

Η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου. Πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.

Η χαρτογράφηση των κρουσμάτων

Σημειώνεται πως στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 190 κρούσματα του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, εκ των οποίων 11 χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

–47 είναι σε άτομα ηλικίας πάνω από 65 ετών,

–79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα.

–Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Προβληματίζουν τα «ορφανά»

Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Αυτά είναι που ανησυχούν τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές καθώς δείχνουν πως η μετάδοση στην κοινότητα πιθανόν είναι μεγάλη. Υπολογίζεται ότι στα 11 «ορφανά», όπως λέει ο κ. Τσιόδρας, περιστατικά, αντιστοιχούν εκατοντάδες θετικά περιστατικά.

Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με τον αριθμό των 85 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που υπάρχουν στην Αττική, τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια, προβληματίζει και ανησυχεί επίσης τους ειδικούς και φέρνει την Αττική στο επίκεντρο των επιχειρησιακών σχεδιασμών αναφορικά με την αντιμετώπιση μεγάλου κύματος ασθενών.

Επίσης, ο αριθμός αυτός, των 85 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά και οι εκτιμήσεις για εκατονταπλάσια περιστατικά, αποδεικνύει περίτρανα την αναγκαιότητα λήψης των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να αναχαιτιστεί ο ιός ή έστω να επιβραδυνθεί η εξάπλωσή του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024