Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Δεύτερος νεκρός στην Ελλάδα

Κοροναϊός: Δεύτερος νεκρός στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θρηνεί τον δεύτερο νεκρό της από τον κοροναϊό. Πρόκειται για έναν 90χρονο που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Ο δεύτερος θάνατος από κοροναϊό καταγράφηκε στην Ελλάδα το πρωί του Σαββάτου, όπως μετέδωσε το MEGA. Πρόκειται για ηλικιωμένο ασθενή, ο οποίος νοσηλευόταν στην Πτολεμαΐδα.

Ο ασθενής, ηλικίας περίπου 90 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα, καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας κατέληξε αφού εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος 66χρονου από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Ακόμη δύο άτομα νοσηλεύονται στο Μποσοδάκειο

Στο Μποδοσάκειο νοσηλεύονται επίσης δύο ακόμα συγγενείς του 90χρονου που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το κρούσμα είχε γίνει ιχνηλάτηση και δεν ήταν «ορφανό». Επρόκειτο για άνδρα, ο οποίος σχετιζόταν με το ταξίδι στο Ισραήλ και στους Αγίους Τόπους που αποτελεί μέχρι σήμερα την μεγαλύτερη «πηγή» του κακού, καθώς πολλοί εκ των ανθρώπων που ταξίδεψαν εκεί, βρέθηκαν θετικοί.

Η χαρτογράφηση των κρουσμάτων

Σημειώνεται πως στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 190 κρούσματα του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, εκ των οποίων 11 χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

–47 είναι σε άτομα ηλικίας πάνω από 65 ετών,

–79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα.

–Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Προβληματίζουν τα «ορφανά»

Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Αυτά είναι που ανησυχούν τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές καθώς δείχνουν πως η μετάδοση στην κοινότητα πιθανόν είναι μεγάλη. Υπολογίζεται ότι στα 11 «ορφανά», όπως λέει ο κ. Τσιόδρας, περιστατικά, αντιστοιχούν εκατοντάδες θετικά περιστατικά.

Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με τον αριθμό των 85 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που υπάρχουν στην Αττική, τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια, προβληματίζει και ανησυχεί επίσης τους ειδικούς και φέρνει την Αττική στο επίκεντρο των επιχειρησιακών σχεδιασμών αναφορικά με την αντιμετώπιση μεγάλου κύματος ασθενών.

Επίσης, ο αριθμός αυτός, των 85 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά και οι εκτιμήσεις για εκατονταπλάσια περιστατικά, αποδεικνύει περίτρανα την αναγκαιότητα λήψης των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να αναχαιτιστεί ο ιός ή έστω να επιβραδυνθεί η εξάπλωσή του.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024