«Τσουνάμι» ακυρώσεων στον ελληνικό τουρισμό
Οι ακυρώσεις για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο φτάνουν ακόμα και το 100%, ενώ στο εκρηκτικό κοκτέιλ προστέθηκε και η μη καταβολή από τους tour operators και τα ταξιδιωτικά γραφεία από το εξωτερικό, των προκαταβολών για τις προκρατήσεις.
Ένας από τους ισχυρότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομία ο τουρισμός, δέχεται ισχυρούς κραδασμούς λόγω του κορωνοϊού.
Οι ακυρώσεις για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο φτάνουν ακόμα και το 100%, ενώ στο εκρηκτικό κοκτέιλ προστέθηκε και η μη καταβολή από τους tour operators και τα ταξιδιωτικά γραφεία από το εξωτερικό, των προκαταβολών για τις προκρατήσεις.
Σύμφωνα με παράγοντες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων οι τουρ οπερέιτορ ζητούν από τη μία τη μετάθεση των προκαταβολών μέλλον και από την άλλη μεγαλύτερες εκπτώσεις.
Στον τουριστικό κλάδο επικρατεί έντονη ανησυχία, με παράγοντες του κλάδου να κάνουν λόγο για τον κίνδυνο να μην λειτουργήσουν πολλά καταλύματα.
Πάντως οι τουρίστες στην Αθήνα αν και ανησυχούν για την εξάπλωση του κορωνοϊού εξακολουθούν να επισκέπτονται τη χώρα μας.
Ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Σαντορίνη, με τους τοπικούς φορείς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Αν δεν σταματήσει η εξάπλωση του ιού μέχρι το Μάιο θα έχει χαθεί εντελώς η τουριστική περίοδος και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.
- Παναθηναϊκός: Οι δύο κινήσεις του Μπενίτεθ που έφεραν τη μεταμόρφωση
- Αποθέωση από Γαλλία για Ολυμπιακό – Μαρινάκη: «Απόλυτη κυριαρχία, ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στο ελληνικό ποδόσφαιρο»
- Λάιζα Μινέλι: Σεξ με τον Σκορσέζε, κοκαΐνη, άθλιος σύζυγος, ο Πίτερ Σέλερς ναζί και ένας 18χρονος για εραστής
- Σκάει ο τζίτζικας – Ακόμα και τα έντομα στους τροπικούς δεν αντέχουν τη ζέστη της κλιματικής αλλαγής
- Στενά του Oρμούζ: Έκλεισαν για όλα σχεδόν τα πλοία που δεν έχουν σχέση με το Ιράν
- Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Κατεπείγουσα επιστολή στην πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας για την Κύπρο







