Οι υγειονομικές αρχές της Κούβας επιβεβαίωσαν χθες Τετάρτη τα πρώτα τρία κρούσματα του κοροναϊού στη νήσο. Πρόκειται για τρεις Ιταλούς που έφτασαν στη χώρα τη Δευτέρα, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Απαγορεύσεις σε Κεντρική και Νότια Αμερική

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε ότι απαγόρευσε για 21 ημέρες την είσοδο στη χώρα της κεντρικής Αμερικής σε όλους τους αλλοδαπούς για να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού.

«Η γενική διεύθυνση μετανάστευσης και αλλοδαπών καλείται να εφαρμόσει την απαγόρευση εισόδου σε οποιονδήποτε αλλοδαπό δεν είναι νόμιμος κάτοικος και σε οποιονδήποτε διπλωμάτη στο έδαφος του Ελ Σαλβαδόρ», τόνισε ο Μπουκέλε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ακόμη, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ διέταξε να απαγορευθούν για τρεις εβδομάδες όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις, ανάμεσά τους οι συναυλίες και οι αθλητικές διοργανώσεις, και να κλείσουν όλα τα σχολεία στη χώρα.

Οι κυβερνήσεις του Παναμά και του Περού επίσης έδωσαν εντολή νωρίτερα χθες να κλείσουν μέχρι νεοτέρας τα σχολεία.

Στον Παναμά, το κλείσιμο των σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, θα εφαρμοστεί έως τουλάχιστον την 7η Απριλίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Στη χώρα καταγράφηκε προχθές ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της επιδημίας, που ήταν επίσης ο πρώτος στην κεντρική Αμερική, ενώ καταγράφονται ακόμη 10 κρούσματα.

Ο Μαρτίν Βισκάρα, ο πρόεδρος του Περού – όπου έχουν καταγραφεί 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού – ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα σχολεία έως τουλάχιστον την 30ή Μαρτίου.

Στη Βραζιλία, άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα του ιού, δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα κανένα παρόμοιο μέτρο.

Νέα κρούσματα στη Σαουδική Αραβία

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας γνωστοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη ότι εντόπισαν 24 νέα κρούσματα του κοροναϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στο βασίλειο σε 45, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στο Ριάντ, ένας από τους ασθενείς ανάρρωσε.

Στα 24 νέα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται δύο Σαουδάραβες οι οποίοι μόλις επέστρεψαν στην πατρίδα τους από το Ιράκ, κορίτσι 12 ετών που ήρθε σε επαφή με τον παππού του που επέστρεψε από το Ιράν, καθώς και 21 Αιγύπτιοι που ήρθαν σε επαφή με μολυσμένο συμπατριώτη τους, κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας