Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός-Ιρλανδία: Μαζικό κλείσιμο σε εκπαιδευτικές μονάδες και πολιτιστικά ιδρύματα

Κοροναϊός-Ιρλανδία: Μαζικό κλείσιμο σε εκπαιδευτικές μονάδες και πολιτιστικά ιδρύματα

Η Ιρλανδία προβαίνει σε νέα μέτρα για την μείωση της διασποράς του κοροναϊού

Τα σχολεία, τα κολέγια και τα ιδρύματα παιδικής μέριμνας θα κλείσουν στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας από την Παρασκευή ως μέρος μιας εθνικής προσπάθειας για την παύση της εξάπλωσης του κοροναϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Leo Eric Varadkar την Πέμπτη.

Το κλείσιμο θα ισχύει και για τα πολιτιστικά ιδρύματα και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 29 Μαρτίου. Εσωτερικές συγκεντρώσεις περισσότερων από 100 ατόμων και υπαίθριες συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων θα ακυρωθούν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Δηλώσεις Leo Varadkar

«Δεν έχουμε ξαναγίνει μάρτυρες μιας τέτοιου είδους πανδημίας στα χρόνια που θυμόμαστε τον εαυτό μας», δήλωσε ο L.Varadkar. «Και αυτό είναι άγνωστο έδαφος για εμάς». «Είπαμε ότι θα κάνουμε τις σωστές ενέργειες την κατάλληλη στιγμή και πρέπει να κινηθούμε τώρα για να έχουμε το μεγαλύτερο αποτέλεσμα».

«Έχουν γίνει ρυθμίσεις για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι οποίοι εισέρχονται στην Ιρλανδία μέσω των λιμανιών και των αεροδρομίων είναι πλήρως ενημερωμένοι και αυτο-απομονώνονται αν εμφανίσουν συμπτώματα» δήλωσε.

«Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν και τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά», είπε και «όπου είναι δυνατόν οι άνθρωποι θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι».

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν μια «συνετή, και υπεύθυνη προσέγγιση», πρόσεθεσε. Είπε ότι ως «γενικός κανόνας» οι άνθρωποι έξω από την εργασία πρέπει να μειώνουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις «όσο το δυνατόν περισσότερο».

O L.Varadka προειδοποίησε ότι ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται, παρά τα μέτρα – τα οποία προορίζονται να επιβραδύνουν την πρόοδό του. «Θα υπάρξουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις, περισσότεροι άνθρωποι θα αρρωσταίνουν και δυστυχώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τραγική πραγματικότητα ότι κάποιοι θα πεθάνουν», δήλωσε.

Ο πρώτος θάνατος που συνδέεται με τον κοροναϊό στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας κατεγράφη την Τετάρτη. Υπήρξαν συνολικά 43 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ άλλες 18 στη Βόρεια Ιρλανδία. «Ο ιός είναι σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να εξαπλώνεται, αλλά μπορεί να επιβραδυνθεί, ο αντίκτυπός του μπορεί να μειωθεί, καθιστώντας ευκολότερο για την υγειονομική υπηρεσία μας να αντιμετωπίσει και να δώσει στους επιστήμονες περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουν καλύτερες δοκιμές, θεραπείες και ένα εμβόλιο ».

Είπε ότι οι κυβερνήσεις στη γειτονική Βόρεια Ιρλανδία και τη Βρετανία θα ενημερωθούν αργότερα για τη στρατηγική τους. Τη Δευτέρα άλλωστε η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι θα πάψε τις εορταστικές παρελάσεις και συναθροίσεις του Αγίου Πατρικίου.

Πηγή: edition.cnn.com

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024