Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός-Ηνωμένο Βασίλειο: 456 κρούσματα και 8 νεκροί

Κοροναϊός-Ηνωμένο Βασίλειο: 456 κρούσματα και 8 νεκροί

Φαίνεται πως η αύξηση των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο σταδιακά γίνεται ολοένα και με πιο γρήγορους ρυθμούς

Ο αριθμός των ασθενών με κορoναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημειώσει άνοδο κατά 83 φτάνοντας τους 456, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 8.

Η περίπτωση της Ινδονησίας

Μια 53χρονη γυναίκα, η οποία ήταν ήδη σοβαρά άρρωστη όταν διαγνώστηκε με τον ιό, πέθανε στο Μπαλί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας. Πιστεύεται ότι είναι το νεότερο θύμα του Ηνωμένου Βασιλείου από το ξέσπασμα μέχρι στιγμής. Η γυναίκα έκανε οικογενειακές διακοπές με τον σύζυγό της και τα τέσσερα παιδιά της στο ξενοδοχείο Four Seasons του νησιού.

Έφτασαν στις 29 Φεβρουαρίου και δεν είναι σαφές πού κόλλησε τον ιό. Πρώτα ανέφερε πυρετό στις 3 Μαρτίου, ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας.«Η ασθενής είχε σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της υπέρτασης, του υπερθυρεοειδούς και της πνευμονικής νόσου», δήλωσε ο Achmad Yurianto, εκπρόσωπος της ομάδας ανταπόκρισης των ιθαγενών της Ινδονησίας.

Έκτοτε έξι ηλικιωμένοι με υποκείμενες συνθήκες υγείας έχασαν τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από τη σύλληψη του ιού. Η υπουργός Υγείας Nadine Dorries και μέλος του προσωπικού της είναι μεταξύ των τελευταίων επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για την ασφάλεια της εργασίας στα σπίτια του Κοινοβουλίου και ζητεί να εισαχθούν περισσότερα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης.

Δύο Βρετανοί έχουν πεθάνει από την ασθένεια εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, με μία από αυτούς να πεθαίνει στην Ινδονησία και ο άλλος στην Ιαπωνία.

Κυβερνητικές κινήσεις

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών δήλωσε ότι ένα μέλος του προσωπικού στην έδρα του στο Newport, νότια Ουαλία, είχε βγει θετικό. Ο επίσημος στατιστικός, Ian Diamond, είπε στο προσωπικό ότι ένα μέλος της διευθύνσεως του προσωπικού και των υπηρεσιών του οργανισμού αντιμετωπίζεται για το Covid-19.

Ο καγκελάριος, Ρίσι Σουνάκ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα πακέτο μέτρων ύψους 30 δισ. Λιρών για να προσπαθήσει να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας. Στο πρώτο του προϋπολογισμό ως καγκελάριος είπε ότι ο νόμιμος μισθός ασθενείας θα καταβάλλεται σε οποιονδήποτε συμβούλευσε να απομονωθεί, ενώ οι ασθενείς θα ήταν διαθέσιμες μέσω της τηλεφωνικής υπηρεσίας 111.

Νωρίτερα, η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τα επιτόκια στο 0,25% σε μια επείγουσα κίνηση για να ενισχύσει την οικονομία από το ξέσπασμα.

Πηγή: theguardian.com, bbc.com

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024