Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες αθλιότητες Πολάκη για κοροναϊό: Τελικά μας ήρθε από πλούσιους και χριστιανούς

Νέες αθλιότητες Πολάκη για κοροναϊό: Τελικά μας ήρθε από πλούσιους και χριστιανούς

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο Παύλος Πολάκης, από τη Βουλή, καταθέτοντας τη δική του... επιστημονική άποψη για τον κοροναϊό

Στο ζήτημα του κοροναϊού αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, εκτοξεύοντας νέες αθλιότητες κατά της Εκκλησίας και… των πλουσίων.

«Το περιμέναμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με βάση την ακροδεξιά λογική ορισμένων αλλά τελικά μας ήρθε από τους πλούσιους και τους χριστιανούς» είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου.

Επίσης, μίλησε για το ζήτημα που έχει προκύψει με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τη Θεία Κοινωνία καθώς και στις δηλώσεις της λοιμωξιολόγου, Ελένης Γιαμαρέλλου.

«Για την δε Εκκλησία, τέτοιον σκοταδισμό από απόφαση της Ιεράς Συνόδου δεν έχω ξαναδεί… Όταν άλλες ορθόδοξες εκκλησίες στο εξωτερικό και άλλα δόγματα ανταποκρίνονται στις αιτιάσεις της επιστήμης και προσαρμόζουν τους τρόπους λατρείας τους… Το ίδιο και με κάποιους επιστήμονες, όπως η κ. Γιαμαρέλλου που για να τάχει καλά με τους παπάδες θολώνει τα νερά της επιστημονικής απάντησης στο θέμα. Το Υπουργείο δια της πολιτικής του ηγεσίας οφείλει να βγει ανοιχτά και δημόσια (και όχι δια αντιπροσώπων) και να πάρει σαφή θέση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Π. ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 10-3-20

Εδώ το βίντεο της τοποθέτησής μου στη Βουλή για το Νομοσχέδιο της Δημόσιας υγείας.Τόνισα ότι πρακτικά το μόνο πράγμα που κάνει το νομοσχέδιο είναι να καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) που είχαμε συγκροτήσει εμείς με συμμετοχή μιας σειράς θεσμικών παραγόντων και να το αντικαθιστά με μια νέα δομή της οποίας τη σύνθεση μπορεί να αλλάζει και να καθορίζει κατά το δοκούν η εκάστοτε πολιτική ηγεσία.Όσον αφορά τον κορονοϊό το θέμα είναι να αναχαιτιστεί η διασπορά της νόσου. Κι εδώ έχουν γίνει μια σειρά λάθη και ατυχείς χειρισμοί. Άσε που με βάση το ακροδεξιό αφήγημα, περιμέναμε τον ιό νάρθει από πρόσφυγες και μετανάστες και τελικά μας ήρθε από πλούσιους και χριστιανούς.Στην πράξη και όχι στα επικοινωνιακά λόγια, είναι απαραίτητη η ετοιμασία των νοσοκομείων με επάρκεια σε υλικά, φάρμακα και εξοπλισμό, καθώς και η ειδική διαμόρφωση των χώρων υποδοχής και νοσηλείας. Αυτό όμως που οφείλουν να κάνουν άμεσα είναι η ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις.Φαντάζεστε, τόνισα, να μην είχαμε αυξήσει τις κλίνες στις ΜΕΘ; Φαντάζεστε να είχατε απολύσει τους 4.000 εργαζόμενους από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, τους οποίους είχατε προγραμμένους προεκλογικά ως "σοβιετικές πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ"; Και βέβαια, που είναι τώρα τα πολυδιαφημισμένα ΣΔΙΤ και οι ιδιωτικοί όμιλοι Υγείας να βάλουν πλάτη στον σχεδιασμό λύσης ενός τόσο σοβαρού προβλήματος; Όταν "σφίγγουν τα γάλατα" όλοι απευθύνεστε στο δημόσιο σύστημα Υγείας…Για την δε Εκκλησία, τέτοιον σκοταδισμό από απόφαση της Ιεράς Συνόδου δεν έχω ξαναδεί… Όταν άλλες ορθόδοξες εκκλησίες στο εξωτερικό και άλλα δόγματα ανταποκρίνονται στις αιτιάσεις της επιστήμης και προσαρμόζουν τους τρόπους λατρείας τους… Το ίδιο και με κάποιους επιστήμονες, όπως η κα Γιαμαρέλλου που για να τάχει καλά με τους παπάδες θολώνει τα νερά της επιστημονικής απάντησης στο θέμα. Το Υπουργείο δια της πολιτικής του ηγεσίας οφείλει να βγει ανοιχτά και δημόσια (και όχι δια αντιπροσώπων) και να πάρει σαφή θέση !

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis στις Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024