Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5+1 εύκολοι τρόποι να εξοικονομήσουμε χρήματα

5+1 εύκολοι τρόποι να εξοικονομήσουμε χρήματα

Οι ανάγκες μας δεν τελειώνουν ποτέ, όμως μπορούν να καλυφθούν χωρίς να εξαντληθεί και ο μισθός μας

Λογαριασμοί, super market και το σποραδικό δωράκι στον εαυτό μας, κανένα έξοδο δεν είναι αμελητέο – και συχνά νιώθουμε πως είναι και αναπόφευκτο. Κανείς δεν πρόκειται να ισχυριστεί ότι η εξοικονόμηση χρημάτων είναι απλή υπόθεση, ιδιαίτερα όταν το αρχικό ποσό που έχουμε να διαχειριστούμε δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί… αστρονομικό. Στην πραγματικότητα, όμως, αν κινηθούμε έξυπνα και οργανωμένα, μπορούμε να περιορίσουμε σημαντικά ορισμένα από τα μεγαλύτερα ποσά που δαπανούμε, όπως αυτά που αφορούν τις προμήθειες, τη θέρμανση ή ακόμη και τα καύσιμα κίνησης.

Μην περιφρονείτε τις προσφορές

Ακόμη και αν έχετε ήδη προμηθευτεί μαλακτικό πλυντηρίου στην προηγούμενη βόλτα σας στο super market, δεν χάνετε κάτι αν αγοράσετε κι ένα ακόμη, αν συναντήσετε μια συμφέρουσα προσφορά. Δεν πρόκειται να πάθει τίποτα μέχρι τη στιγμή που θα το χρειαστείτε. Απλώς φροντίστε να μην παρασυρθείτε και καταλήξετε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε… παντοπωλείο!

Ξεχάστε το delivery

Κάποιες φορές νιώθουμε ότι τα σουβλάκια ή ο καφές απ’ έξω είναι ένα δωράκι που αξίζει στον εαυτό μας μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς. Όμως αν αφιερώναμε λίγα επιπλέον λεπτά κάθε μέρα για να προετοιμάσουμε στο σπίτι τα πράγματα που συνηθίζουμε να παραγγέλνουμε, αυτό το «δωράκι» σύντομα θα μπορούσε να πάρει τη μορφή ενός ρούχου, ενός ταξιδιού ή και ενός… λογαριασμού που θα αποπληρωνόταν εγκαίρως.

Μάθετε τέχνη

Και μην την αφήσετε. Όλοι είμαστε σε θέση να κάνουμε μερικές βασικές επισκευές στο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία. Σίγουρα έχετε κάποιον στο στενό κύκλο σας ο οποίος μπορεί να σας μάθει να αλλάζετε την μπαταρία του μπάνιου ή το φλοτέρ στο καζανάκι. Έτσι θα αποφύγετε και το κόστος του υδραυλικού, αλλά και τη διαδικασία… ανεύρεσής του.

Επενδύστε στη ζέστη

Φροντίστε τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιείτε να «καίνε» όσο το δυνατόν λιγότερο. Σε περίπτωση που έχετε τη δυνατότητα, η αλλαγή του καυστήρα από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ή πέλετ θα ήταν μια ιδανική επιλογή, ακόμη και κοστίζει κάτι παραπάνω σε πρώτο χρόνο. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι στο χέρι σας, μπορείτε να αποφύγετε θερμαντικά σώματα όπως το air condition ή το αερόθερμο που «τινάζουν» τον λογαριασμό του ρεύματος στα ύψη ή να επωφελείστε από εκπτώσεις κατά την πληρωμή των καυσίμων θέρμανσης.

Ελέγξτε τα λάστιχα

Ξέρατε ότι τα ελαστικά των αυτοκινήτων μπορούν να γίνουν επικίνδυνα όταν δεν είναι φουσκωμένα. Ξέρατε, όμως, ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να τα πληρώσετε ακριβά; Όταν ένα αυτοκίνητο κυκλοφορεί με πιο… πλαδαρά λάστιχα, «καίει» και περισσότερη βενζίνη. Για αυτό φροντίστε να τα ελέγχετε τακτικά.

Προμηθευτείτε καύσιμα κίνησης με έκπτωση

χι, δεν πρόκειται για κάποιου είδους αστείο. Μέχρι τις 20/3, κάθε φορά που προμηθεύεστε καύσιμα κίνησης ή πετρέλαιο θέρμανσης με κάρτα της Εθνικής Τράπεζας σε καθένα από τα 626 πρατήρια ΕΚΟ σε όλη την Ελλάδα, κερδίζετε 5% σε go4more πόντους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τους εξαργυρώσετε σε άμεση έκπτωση για επόμενες αγορές είτε στην ΕΚΟ, είτε σε άλλους συνεργάτες του προγράμματος, πληρώνοντας έτσι λιγότερο ή και καθόλου.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα επιβράβευσης go4more εδώ.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024