Έσπασαν τα τηλέφωνα το τελευταίο 24ωρο στον τετραψήφιο αριθμό 1135, τον επίσημο αριθμό από τον ΕΟΔΥ για όσους θέλουν να πληροφορηθούν για τον κοροναϊό.

Ειδικότερα, περισσότερες από 15 χιλιάδες κλήσεις, αναφορικά με τον κοροναϊό, δέχτηκε το τελευταίο 24ωρο ο τετραψήφιος αριθμός 1135 του ΕΟΔΥ, που λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως.

Την ίδια ώρα το  πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι επιβεβαιώθηκαν πέντε ακόμη κρούσματα στη χώρα,  με τη λίστα πλέον να φτάνει τα 89 ενώ οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει έξαρση το επόμενο διάστημα.

ΕΟΔΥ : Οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

Στο μεταξύ οδηγίες για την προστασία των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού Covid-19.

Οι οδηγίες προς τα ηλικιωμένα άτομα καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, όπως χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες κτλ που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, περιλαμβάνουν :

-Αποφυγή επαφής με άτομα με συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος,

-Αποφυγή όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα,

-Εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα),

-Συμμόρφωση στη χρόνια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως λαμβάνουν και στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών,

-Αποφυγή χώρων συγχρωτισμού και εκδηλώσεων εκτός αν είναι απαραίτητο,

-Άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και ιατρική αξιολόγηση,

-Αποφυγή επισκέψεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς,

-Αποφυγή επισκέψεων σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο