Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καλπάζει» ο κοροναϊός στην Ευρώπη - Ο χάρτης της εξάπλωσης

«Καλπάζει» ο κοροναϊός στην Ευρώπη – Ο χάρτης της εξάπλωσης

Μετά την Ιταλία, η οποία έχει τα πρωτεία σε κρούσματα και νεκρούς, οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Γαλλία και η Γερμανία. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η εξάπλωση του κοροναϊού βρίσκεται σε έξαρση και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού σε όλη την Ευρώπη.

Μετά την Ιταλία, η οποία έχει τα πρωτεία σε κρούσματα και νεκρούς, οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Γαλλία και η Γερμανία.

Μάλιστα, στη Γερμανία 210 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μόνο το πρωί της Δευτέρας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 1.112.

Τους δύο πρώτους θανάτους ασθενών από τον Covid-19 ανακοίνωσαν σήμερα οι γερμανικές αρχές.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία είπε ότι μια 89χρονη γυναίκα πέθανε στην πόλη Έσεν. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο τοπικός δήμος.

Ο δεύτερος νεκρός αναφέρθηκε στην περιοχή του Χάινσμπεργκ, μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία που εδώ και μερικές εβδομάδες είναι μια από τις κυριότερες εστίες της επιδημίας στη Γερμανία.

Παρομοίως και στη Ρωσία, ανακοινώθηκαν 20 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι και σε άλλες χώρες της Ευρώπης τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται. Στην Ισπανία τα κρούσματα αγγίζουν τα 1.000, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 17.

Πάνω από 300 κρούσματα σε Ολλανδία και Βρετανία

Στα 321 αυξήθηκαν σήμερα τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ολλανδία, η οποία έως χθες απαριθμούσε 264, ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες υγείας.

Οι ίδιες αρχές δεν ανακοίνωσαν άλλους θανάτους λόγω του κοροναϊού έπειτα από την πρώτη καταγραφή τριών νεκρών από την ασθένεια κατά το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, ο αντίστοιχος αριθμός των κρουσμάτων στη Βρετανία ανήλθε σήμερα στα 319 από 273, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Και στη Βρετανία έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι από τον ιό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Άλλος ένας ασθενής, ο τέταρτος, απεβίωσε στη Βρετανία από τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, σε δήλωσή του προς το κοινοβούλιο.

«Εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι σήμερα το πρωί, υπήρχαν 319 επιβεβαιωμένα κρούσματα και δυστυχώς σε αυτά περιλαμβάνονται τώρα και τέσσερις επιβεβαιωμένοι θάνατοι», ανέφερε ο υπουργός.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Γουίτι ανέφερε ότι το τελευταίο θύμα του κοροναϊού ήταν ένας ασθενής ηλικίας 70-80 ετών που έπασχε από υποκείμενες νόσους και πιστεύεται ότι προσβλήθηκε από τον ιό στη Βρετανία. Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της κεντρικής Αγγλίας.

Ο Χάνκοκ είπε επίσης στο κοινοβούλιο ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν προτείνει την ακύρωση μεγάλων εκδηλώσεων λόγω της επιδημίας του Covid-19.

Κονδύλια για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού στη Σουηδία

Η Σουηδία ανακοίνωσε παράλληλα πως οι αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους κονδύλια για να αντιμετωπισθεί η εξάπλωση του κοροναϊού σε περίπτωση που τα χρειασθεί, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Μαγκνταλένα Άντερσον.

«Τα χρήματα δεν μπορούν να σταθούν ο παράγοντας που θα παρεμποδίσει τα αναγκαία μέτρα», δήλωσε η ίδια στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας πως το Σουηδικό Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας και η Υπηρεσία Δημοσίας Υγείας θα έχουν προτεραιότητα.

Η ίδια πρόσθεσε επίσης πως εξακολουθούν να ισχύουν τα προγνωστικά της περασμένης εβδομάδας, βάσει των οποίων ελαττώθηκε κατά 0,3% η ανάπτυξη της χώρας, η οποία αναπροσαρμόσθηκε στο 0,8%, παρά την αναστάτωση στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές και τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ιταλία τις τελευταίες ημέρες.

Στη Σουηδία έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα του κοροναϊού.

Το πιο ηχηρό κρούσμα είναι αυτό που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο αντιπρόεδρος της Ρίκσμπανκ (Κεντρικής Τράπεζας) Μάρτιν Φόλντεν, ο οποίος ήταν θετικός στις ιατρικές εξετάσεις.

«Ένας εργαζόμενες της Ρίκσμπανκ, ο οποίος είχε μεταβεί σε διακοπές στη βόρειο Ιταλία βρέθηκε θετικός στις εξετάσεις για τον κοροναϊό την Παρασκευή. Το πρόσωπο αυτό εργάσθηκε από την κατοικία του αφότου επέστρεψε στη Σουηδία το περασμένο Σάββατο, υπακούοντας στις παραινέσεις της Ρικσμπανκ προς τους εργαζόμενούς της και δεν είχε επαφή με άλλους εργαζομένους της, ούτε συμμετείχε σε κάποια από τις εξωτερικές της συναντήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Σουηδικής Κεντρικής Τράπεζας.

Αγγίζουν τα 1.000 τα κρούσματα στην Ισπανία

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανέφερε 999 κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα, τα περισσότερα σε δύο περιοχές, η μία γύρω από τη Μαδρίτη και η άλλη γύρω από τη Βιτόρια, στη βόρεια Ισπανία.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες του κοροναϊού, το οποίο σχεδιάζει να αρχίσει να εφαρμόζει «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε σήμερα ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες, ο Σάντσεθ δήλωσε πως η κυβέρνηση εργάζεται εδώ και δύο εβδομάδες για να εκπονήσει το σχέδιο και είναι τώρα έτοιμη να το εφαρμόσει, σε συνεργασία με τα συνδικάτα και τις επιχειρήσεις.

Εξάλλου οι ισπανικές αρχές έκλεισαν σχολεία στην πόλη Λαμπαστίδα, κοντά στη Βιτόρια, στη Χώρα των Βάσκων, αφού στην περιοχή εντοπίσθηκαν 150 κρούσματα του κοροναϊού.

Σε επιφυλακή η Πολωνία

Η Πολωνία έχει αναφέρει μέχρι τώρα 16 κρούσματα του κοροναϊού.

Στη Βαρσοβία, ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε σήμερα πως η χώρα του αποφάσισε να επιβάλει υγειονομικούς ελέγχους στα σύνορά της με τη Γερμανία και την Τσεχία ώστε να αποφύγει περαιτέρω επέκταση του κοροναϊού.

Εξάλλου ο Μοραβιέτσκι δήλωσε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για τον οποιονδήποτε αντίκτυπο μπορεί να έχει η επιδημία στις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο.

«Το ζήτημα είναι πρόωρο», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024