Ιταλοί επιστήμονες για κοροναϊό : Μπορεί να νοσήσει και το 60% του πληθυσμού
Οι ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊου
Οι ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊου.
Ο επιδημιολόγος Βάλτερ Ριτσάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας, μέσω της εφημερίδας La Stampa ζητά από τους Ιταλούς «να μείνουν μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούν». Ο επιστήμονας εξηγεί επίσης ότι, αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται με τόσο ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στα νοσοκομεία, αφού μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς και τη μόλυνση μέχρι και του 60% του πληθυσμού.
Ο Ριτσάρντι εκτιμά ωστόσο ότι «το σενάριο αυτό θα παραμείνει υποθετικό και μόνον, αν επικρατήσει η ατομική ευθύνη και οι νέοι περιορίσουν την κοινωνική τους ζωή αποκλειστικά σε εξόδους σε ανοικτούς χώρους, με ιδιαίτερη προσοχή στην συμπεριφορά τους και στους κανόνες υγιεινής».
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Stampa, αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι η περαιτέρω αύξηση της πίεσης επί των ιταλικών μονάδων εντατικής θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να θεραπεύονται τόσο οι ασθενείς του κοροναϊού, όσο και εκείνοι οι οποίοι υποφέρουν από άλλες σοβαρές παθήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καθυστερήσεις στην αποκομιδή απορριμμάτων των Δήμων της Αττικής σύμφωνα με τον Δήμο Αμαρουσίου
- Με στόχο την επιστροφή στις νίκες ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αρμάνι
- «Δεν κάνουμε πίσω» διαμηνύουν οι αγρότες στην κυβέρνηση – Αμετακίνητοι στα μπλόκα συντονίζουν τις δράσεις τους
- Καταστήματα: Ξεκινά σήμερα το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά
- Θέλουμε να έχουμε αγροτική παραγωγή;
- Θέλουν να κόψουν τα βίντεο του Λανουά




