Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ελάχιστοι καλεσμένοι και χωρίς χειραψίες στη βουλή η ορκωμοσία της Σακελλαροπούλου

Κοροναϊός : Ελάχιστοι καλεσμένοι και χωρίς χειραψίες στη βουλή η ορκωμοσία της Σακελλαροπούλου

Περιορισμός των καλεσμένων στο 1/10 των προβλεπόμενων, δεν θα γίνουν χειραψίες κλπ όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλής Κώστας Τασούλας ενόψει της ορκωμοσίας της Παρασκευής για την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελαροπούλου

Περιορισμός των καλεσμένων στο 1/10 των προβλεπόμενων, δεν θα γίνουν χειραψίες κλπ όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλής Κώστας Τασούλας ενόψει της ορκωμοσίας της Παρασκευής για την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελαροπούλου.

Για προληπτικούς λόγους

Σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου 1 με ανώτατο όριο το 5, βρίσκεται η Βουλή και ταυτόχρονα παίρνει δραστικά προληπτικά μέτρα λόγω του κοροναϊού, τόσο για λόγους αυτοπροστασίας όσο και για να σταλεί προς τη κοινωνία το μήνυμα της πρόληψης.

O πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση που είχε με κυβέρνηση και κόμματα, η Βουλή προχώρησε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για λόγους προληπτικούς.

Ήδη, όπως είπε ο κ. Τασούλας, από το προηγούμενο Σάββατο σταμάτησαν όλες οι ομαδικές επισκέψεις στη Βουλή τόσο των σχολείων όσο και των ΚΑΠΗ.

100 αντί για 1000 οι καλεσμένοι

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Μαρτίου θα είναι περιορισμένη στο 1/10 η παρουσία εκπροσώπων από κυβέρνηση, κόμματα, διπλωμάτες, Ιερά Σύνοδο και ανώτατων κρατικών λειτουργών, κατά την ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας για την ορκωμοσία στη Βουλή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Έτσι, από περίπου 1.000 άτομα που αναμενόταν να παρευρίσκονται στην ορκωμοσία, θα είναι περίπου 100, καθώς συμφωνήθηκε από όλους, κυβέρνηση, κοινοβουλευτικές ομάδες, προεδρία της Δημοκρατίας και Βουλή να μην δοθούν προσκλήσεις παρά μόνο σε όσους είναι αναγκαίο να παραστούν, για αυτό τόσο τα θεωρεία όσο και τα έδρανα των κρατικών λειτουργών και η Ολομέλεια θα είναι σχεδόν άδεια.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Τασούλας, στην ορκωμοσία θα είναι περίπου 35 άτομα από κόμματα, συμπεριλαμβανομένων προέδρων, γραμματέων και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τους, από το διπλωματικό σώμα θα είναι μόνο ο πρύτανης του, ενώ από την Ιερά Σύνοδο θα είναι γύρω στα 7 με 8 άτομα.

Επιθυμία και της ίδιας της Σακελλαροπούλου

Όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας, η ίδια η κ. Σακελαροπούλου είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία να βρεθεί τρόπος και να υπάρξει η σχετική πρόνοια κατά την ειδική τελετή ορκωμοσίας της στην Ολομέλεια.

«Το πρωτόκολλο πρέπει να υποχωρεί μπροστά σε λόγους δημόσιας υγείας. Δεν θα γίνουν χειραψίες και θα εκφράσουμε τα συναισθήματα μας με επινεύσεις», σημείωσε χαριτολογώντας ο κ. Τασούλας.

Αναπροσαρμόζονται οι κοινοβουλευτικές εργασίες

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε γνωστό ότι για προληπτικούς λόγους αναπροσαρμόζονται και οι κοινοβουλευτικές εργασίες της Βουλής και επανέρχεται το παλιό σύστημα της ονομαστικής ψηφοφορίας που δεν θα γίνεται προς το παρόν ηλεκτρονικά, αλλά με την ανακοίνωση του ονομαστικού καταλόγου.

Η Βουλή εξετάζει ακόμα να σταματήσουν, για όσο καιρό χρειαστεί, οι κλητεύσεις εξωκοινοβουλευτικών φορέων στις Επιτροπές για να εκφράσουν τις απόψεις τους επί νομοσχεδίων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024