Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Αναμένονται βροχές σε όλη τη χώρα και καταιγίδες σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ

Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αναμένονται βροχές σε όλη τη χώρα και καταιγίδες σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νησιωτικές αλλά και σε παράκτιες περιοχές. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία που θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 6 έως 12, στη Θράκη από 10 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 14 και στην Κρήτη από 8 έως 16.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές έως ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5, από το απόγευμα όμως όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 4 έως 6 και τοπικά έως 7 με 8 μποφόρ.

Στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και από το μεσημέρι έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, όμως σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται βροχές που από το πρωί έως το απόγευμα θα είναι ισχυρότερες Τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως έως το πρωί θα γίνουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024