Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα νέα δεδομένα και οι αντικειμενικές δυσκολίες για το Ολυμπιακός-Γουλβς

Τα νέα δεδομένα και οι αντικειμενικές δυσκολίες για το Ολυμπιακός-Γουλβς

Τη Δευτέρα κρίσιμες επαφές μεταξύ UEFA και Κυβέρνησης για την οριστική απόφαση. Τι λαμβάνει υπόψη η ειδική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σχολεία κλείνουν, κοινωνικές εκδηλώσεις ματαιώνονται/αναβάλλονται, τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται με απίστευτους ρυθμούς.

Οπότε ήταν θέμα χρόνου το πρόβλημα να ακουμπήσει και τον αθλητισμό. Στο υψηλότερο επίπεδο. Με την Ελλάδα να αποτελεί μία από τις πολλές χώρες που αποφάσισε να κλείσει τα γήπεδα για το κοινό, σε όλα τα σπορ.

Μια απόφαση που ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Σωτήρης Τσιόδρας. «Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, θέτοντας ξεκάθαρα θέμα διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών και της αναμέτρησης της ερχόμενης Πέμπτης Ολυμπιακός-Γουλβς, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Οι διοργανώσεις της UEFA, προφανώς και υπακούν στις οδηγίες των γιατρών και λοιμωξιολόγων κάθε χώρας, αλλά παράλληλα η ειδική επιτροπή που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία λαμβάνει τις αποφάσεις προσμετρώντας όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια της. Αλλά και σταθμίζοντας όλε τις αντικειμενικές δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν.

Μία τέτοια αντικειμενική δυσκολία αφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς για το φάση των «16» του Europa League. Το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Πέμπτη, 12 Μαρτίου, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (22:00).

Κατ’ αρχάς έχει σημασία να αναφέρουμε ότι για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έχει εκδόσει και πουλήσει σχεδόν όλα τα εισιτήρια. Είναι μια αναμέτρηση που έχει εκ προοιμίου τη σφραγίδα του «SOLD OUT», καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς για τους Ερυθρόλευκους, αλλά και συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, η Γουλβς έχει παραλάβει 1.800 εισιτήρια. Τα 1.600 έχουν δοθεί για τις ανάγκες των οπαδών της και τα υπόλοιπα 200 για τις ανάγκες των χορηγών. Εξ αυτών, έως την Παρασκευή είχαν προπωληθεί 1.100 εισιτήρια, ενώ οι Αγγλοι έχουν ενημερώσει τη διοίκηση του Ολυμπιακού ότι θα τα εξαντλήσουν, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια.

Μάλιστα, οι Αγγλοι ταξιδιώτες έχει προγραμματιστεί να έρθουν στην Ελλάδα την Τετάρτη. Εκδρομές που έχουν ήδη προπληρωθεί και προγραμματιστεί.

Η UEFA δεν έχει πάρει ακόμη καμία απόφαση για την αναμέτρηση. Και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συνηθίζει να αποφασίζει κατά περίσταση και αναλόγως την έξαρση που παρατηρείται.

Τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι της UEFA αναμένεται να έχουν επαφές, τόσο με τις διοικήσεις των ομάδων όσο και με την ελληνική κυβέρνηση, για να εξεταστούν τα δεδομένα και να παρθεί οριστική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μάλιστα, αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι λοιμωξιολόγοι, από τα οποία προκύπτει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα κρούσμα στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή.

Αναμονή, λοιπόν, έως τη Δευτέρα, όταν και αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024