Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πατριάρχης Αλεξανδρείας : Η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της, αλλά στηρίζει και τα σύνορά της

Πατριάρχης Αλεξανδρείας : Η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της, αλλά στηρίζει και τα σύνορά της

Την ανάγκη η Ελλάδα να στηρίζει τα σύνορά της τόνισε κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας από την Αλεξάνδρεια ο Πατριάρχης Θεόδωρος, εκφράζοντας «το κουράγιο του και την ελπίδα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα, που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες από τα κύματα των μεταναστών»

Την ανάγκη η Ελλάδα να στηρίζει τα σύνορά της τόνισε κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας  ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος, εκφράζοντας «το κουράγιο του και την ελπίδα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα, που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες από τα κύματα των μεταναστών».

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο Πατριάρχης Θεόδωρος είπε χαρακτηριστικά ότι «αγαπούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους και ξέρουμε ότι η Ελλάδα μας πάντα ήτανε μάνα ελεημοσύνης, φτώχειας και αγάπης. Ανοίγει την αγκαλιά της, αλλά την ίδια στιγμή στηρίζει και τα σύνορά της, γιατί τα όρισε, όπως θα ’λεγε ο Πατρο-Κοσμάς και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, τα όρισε ο ίδιος ο Θεός…»

Παράλληλα, μιλώντας για το θέμα του κοροναϊού, ο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής είπε ότι «προσευχόμαστε για όλους που δοκιμαζόμαστε από τη μάστιγα του ιού που ήλθε για να δείξει στους ανθρώπους πόσο αδύναμοι είμεθα».

Μάλιστα, ο κ. Θεόδωρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στην Παλαιά Διαθήκη διαβάζαμε την τιμωρία των Φαραώ, τις επτά πληγές των Φαραώ. Και όμως, το παρελθόν της Παλαιάς Διαθήκης έγινε παρόν, με τον ιό να δοκιμάζει τις αντοχές των ανθρώπων που κλείστηκαν στα σπίτια τους, όπου δεν τολμάει ο ένας να χαιρετίσει τον άλλον, σε χρόνους αφιλίας, που πρέπει να ζούμε αγαπημένοι».

Αναφέρθηκε επίσης στο μήνυμα ενότητας και αγάπης που, όπως είπε, θα επέλθει σε όλες τις εκκλησίες, που απέστειλε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, χαιρετίζοντας τις εν λόγω προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και ο οποίος συλλειτουργούσε σήμερα στο Φανάρι με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.

«Ας χαιρετίσουμε απόψε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης του γένους μας πατέρα, όπου δίπλα του σήμερα είναι συλλειτουργός ο Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄» είπε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

«Τους χαιρετάμε και ξέρουμε ότι, από το ιερό τους ωμοφόριο και το ιερό θυσιαστήριο της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας, θα έλθει αγάπη σε όλες τις Εκκλησίες, ώστε εν ενί στόματι και μιά καρδία να δοξάζουμε τον Κύριο και Θεό μας».

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, συμπαραστατούμενος υπό του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου και του Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού και του ιερού κλήρου, ετέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο των αειμνήστων ευεργετών και δωρητών της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας, οι οποίοι «από κει που πλέον βρίσκονται, καμαρώνουν τα έργα τους, καθώς αυτοί έφυγαν, αλλά τα έργα τους έμειναν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόδωρος.

Στην ακολουθία της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Αλεξάνδρεια, το τιμητικό «παρών» έδωσαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδος Κασιμάτης, η πρόεδρος της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας, Μάρω Φορμόζη, ο πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας, Βύρων Βαφειάδης, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας, Αλίκη Αντωνίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄», Λιλίκα Θλιβίτου, και πολύς κόσμος.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024