Δεκαεννιά ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, ωστόσο μέχρι και σήμερα κανένα σπίτι δεν έχει επισκευαστεί, ενώ έχει δοθεί μόνο μία άδεια επισκευής για τα «κόκκινα» σπίτια

Δεκαεννιά ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, ωστόσο μέχρι και σήμερα κανένα σπίτι δεν έχει επισκευαστεί, ενώ έχει δοθεί μόνο μία άδεια επισκευής για τα «κόκκινα» σπίτια.

Πολλοί από τους κατοίκους μένουν ακόμη στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, ενώ άλλοι νοικιάζουν σπίτι, ωστόσο η επιδότηση δίνεται καθυστερημένα δημιουργώντας προβλήματα.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, που μίλησαν στο MEGA, «η πυρκαγιά έφερε καταστάσεις που ήταν αναμενόμενες λόγω της παθογένειας του κράτους».

«Υπάρχει μεγάλος αριθμός κατοίκων, οι οποίοι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αδειοδότηση διότι η διαδικασία είναι και σύνθετη και οικονομικά δυσβάσταχτη».

Σημειώνεται πως η στεγαστική συνδρομή καλύπτει το 50%, ενώ για να ολοκληρωθεί κάποια επισκευή το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καλυφθεί από τους ιδιοκτήτες.

Οι κατεδαφίσεις, σύμφωνα με τους κατοίκους, ξεκίνησαν αργά και τώρα έχουν αρχίσει να προχωρούν, ενώ οι ιδιοκτήτες των οποίων οι περιουσίες θα κατεδαφιστούν, είναι ενήμεροι.

Δεν υπάρχει ωστόσο πρόβλεψη για το που θα μείνουν αυτοί των οποίων τα σπίτια θα γκρεμιστούν.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr