Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Μας αντιμετωπίζουν σαν να έχουμε λέπρα»

Κοροναϊός : «Μας αντιμετωπίζουν σαν να έχουμε λέπρα»

Τα αρνητικά σχόλια από τους συμπολίτες της αποκάλυψε μία 48χρονη γυναίκα που ταξίδεψε στο Ισραήλ με το γκρουπ των Αγίων Τόπων και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Τα αρνητικά σχόλια από τους συμπολίτες της αποκάλυψε μία 48χρονη γυναίκα που ταξίδεψε στο Ισραήλ με το γκρουπ των Αγίων Τόπων και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Η 48χρονη που μίλησε στον ΣΚΑΙ εξήγησε πως τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της άρχισαν να δέχονται αρνητικά σχόλια από μερίδα συμπολιτών της. «Σε βλέπουν λες και έχεις λέπρα και ειλικρινά δεν το έκαναν όλοι επίτηδες. Έχουμε στενοχωρηθεί πολύ γιατί λένε διάφορα, ότι είμαστε ανεύθυνοι».

«Έχουμε φοβηθεί»

«Εμείς έχουμε θορυβηθεί, έχουμε φοβηθεί και είμαι καραντίνα στο σπίτι επειδή ήμαστε στο ίδιο γκρουπ. Είμαι θετική κι εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση. Απλά δεν έχουμε συμπτώματα, ούτε οι γύρω μου», δήλωσε ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει ενημερωθεί επίσημα ότι είναι θετική στον νέο κοροναϊό είπε: «Ναι, ναι, έχουμε κλειδωθεί μέσα».

Στην ερώτηση αν χρειάζεται περαιτέρω αγωγή απάντησε: «Όχι, δεν χρειάζεται γιατί δεν έχω συμπτώματα ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου. Απλά είμαστε κλειδωμένοι μέσα σε ένα σπίτι, δεν βγαίνουμε έξω. Εδώ και μέρες δηλαδή, από την ώρα που το ακούσαμε δεν έχουμε ξαναβγεί. Όλοι, όλοι έχουμε μπει σε καραντίνα και οι αδελφές μου και όλοι, όλοι. Όλοι όσοι ήταν σε μένα επαφή, έχουμε μπει εδώ και μέρες, 2-3 μέρες που ακούστηκε».

Η 48χρονη εξήγησε επίσης ότι «κρατήσαμε αποστάσεις πριν βγουν τα τεστ. Με το που το υποψιαστήκαμε και ακούστηκε, μπήκαμε σε καραντίνα όλοι. Απλά τώρα έχουμε και την επιβεβαίωση και παρακαλάμε να μην έχουμε σοβαρά κρούσματα».

Παράλληλα, τόνισε ότι όταν ξεκίνησε η θρησκευτική εκδρομή δεν είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχουν κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. «Όταν ήμασταν εκεί μετά από δυο μέρες μάθαμε ότι έχει το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη», είπε ενώ εξήγησε ότι λάμβαναν μέτρα προστασίας πλένοντας τα χέρια και χρησιμοποιώντας αντισηπτικά.

Ο φόβος της γυναίκας που είναι θετική στον κοροναϊό είναι να μην έχει κολλήσει κάποιον. «Αυτό είναι το άγχος μου τώρα. Δεν είναι θέμα τύψεων είναι θέμα ότι ήρθα σε επαφή. Αν το ήξερα, δεν θα ερχόμαστε, αν και πολλοί πήγαν αμέσως σε γιατρό».

Στα 66 τα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Αν και σύμφωνα με τους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, ωστόσο ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει την αύξηση των ασθενών αλλά και για να καταφέρει να περιορίσει τη διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας τα κρούσματα του κοροναϊού έφτασαν τα 66 στη χώρα μας, καθώς χθες Σάββατο εντοπίστηκαν 21 νέα περιστατικά.

Από αυτά 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, επτά στο νομό Αττικής και ένα στο νομό Ευβοίας.

O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 66, 51 εκ των οποίων ανήκει στην ομάδα που ταξίδεψε στους Άγιους Τόπους και στις επαφές τους.

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Την ίδια στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων νεαρής που νοσηλεύεται με ύποπτα συμπτώματα στο Νοσοκομείο Λαμίας. Πρόκειται για 21χρονη που είχε ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους με το γκρουπ από την Αμαλιάδα.

Όπως αναφέρουν επιστήμονες η αύξηση των κρουσμάτων είναι αναμενόμενη, εφόσον πρόκειται για ιό με πολύ υψηλή μεταδοτικότητα, ωστόσο συστήνουν ψυχραιμία και επισημαίνουν ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται στόχος είναι να καθυστερήσει η διασπορά της νόσου.

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024