Λουκέτο στα καταστήματά τους βάζουν πολλοί τούρκοι επιχειρηματίες στην Αδριανούπολη λόγω της συνεχιζόμενης έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Έλληνες και Βούλγαροι πελάτες έπαψαν να επισκέπτονται την πόλη όπως έκαναν κάθε Σαββατοκύριακο.
«Ασφαλώς και μας επηρεάζει η κατάσταση, επειδή έχουμε 10.000 με 20.000 πρόσφυγες στα σύνορα και δεν είναι εύκολο να το διαχειριστούμε. Μέχρι και το προηγούμενο διάστημα είχαμε Έλληνες και Βούλγαρους, που έρχονταν ασταμάτητα. Τώρα όμως δεν έχουμε κανένα επισκέπτη» σημειώνει ένας υπάλληλος καταστήματος, μιλώντας στον ανταποκριτή του MEGA στην Τουρκία, Ανδρέα Ρομπόπουλο.
Μέρα με τη μέρα και όσο κρατάει η κρίση στα σύνορα με την Ελλάδα, η εύθραυστη οικονομία της Αδριανούπολη μαραζώνει.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.