Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κόντρα διοίκησης - εργαζομένων στο Μετρό για τα μέτρα προστασίας

Κοροναϊός : Κόντρα διοίκησης – εργαζομένων στο Μετρό για τα μέτρα προστασίας

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης των σταθερών συγκοινωνιών και των εργαζομένων για τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό. 

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης των σταθερών συγκοινωνιών και των εργαζομένων για τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό.

Όπως δηλώνει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ τα μέτρα που αποφασίστηκαν, μετά από κοινή σύσκεψη στον ΟΑΣΑ, «εφαρμόζονται επισταμένως σε όλους τους χώρους, τους συρμούς και τους σταθμούς του δικτύου των Σταθερών Συγκοινωνιών» δηλώνει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Συγκεκριμένα η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με αφορμή τις χθεσινές θέσεις του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίες και δημοσιοποιήθηκαν, διευκρινίζει πως «τα μέτρα αυτά αποτελούν κανόνες υγιεινής στον εργασιακό χώρο και προέρχονται από το υπουργείο Υγείας, είναι δε αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης».

Επίσης, η ΣΤΑΣΥ ΑΕ επισημαίνει πως «οι ανεύθυνες τοποθετήσεις κάποιων που υπαινίσσονται ότι πρέπει να κλείσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης προκαλούν, την ώρα που όλοι πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας στην προσωπική υγιεινή όλων των εργαζομένων και των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών».

ΣΤΑΣΥ: Οι συρμοί απολυμαίνονται κάθε βράδυ

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ: «Όλοι οι σταθμοί του δικτύου της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού, με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.)

Οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με τα προβλεπόμενα προϊόντα, ενώ επίσης δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κλπ.)

Σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3, στα αμαξοστάσια καθώς και στα Κέντρα Ελέγχου και των τριών μέσων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ έχουν ήδη αποσταλεί επαρκείς ποσότητες αντισηπτικού υγρού και απολυμαντικών μέσων προς χρήση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Παράλληλα έχουν αποσταλεί σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενημερωτικά σημειώματα των ιατρών εργασίας με οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για τα μέτρα πρόληψης του κοροναϊό. Σε όλες τις οθόνες των συρμών και των σταθμών έχουν αναρτηθεί οι αντίστοιχες οδηγίες του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες».

ΣΕΛΜΑ: Υποτυπώδη τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι-μέλη του ΣΕΛΜΑ είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις συγκοινωνιακές εταιρείες για την προστασία από τον κοροναϊό, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το επιβατικό κοινό.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ότι την ώρα που «σχολεία, θέατρα, δημόσιοι χώροι, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις μένουν κλειστές γιατί είναι αδύνατον να προστατευτούν αποτελεσματικά, σε αντιδιαστολή θεωρούν ότι ένα αντισηπτικό φτάνει για να προστατέψει το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, τους εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες και τους δεκάδες εργαζομένους σε ένα δίκτυο που εκτείνεται σχεδόν σε όλη την Αττική».

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τα μέτρα, τα οποία έχει προτείνει ο ΟΑΣΑ και καλούνται να εφαρμόσουν οι συγκοινωνιακές εταιρίες «υποτυπώδη», προσθέτοντας ότι «δεν τηρούνται ούτε στο σωστό χρόνο ούτε στη σωστή ποσότητα».

Τέλος, ανέφεραν ότι οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων «κάθε άλλο παρά μια στάση υπευθυνότητας και σοβαρότητας έχουν να επιδείξουν».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024