Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τύνιδα : Πέντε τραυματίες από επίθεση καμικάζι κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Τύνιδα : Πέντε τραυματίες από επίθεση καμικάζι κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ο τρομοκράτης που επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, τραυματίζοντας πέντε αστυνομικούς

Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα ανατίναξαν σήμερα τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο και να τραυματιστούν πέντε αστυνομικοί και ένας πολίτης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για την σοβαρότερη επίθεση που σημειώνεται στη χώρα μετά το καλοκαίρι.

Αξιωματούχοι της πρεσβείας επιβεβαίωσαν στην επίσημη διεύθυνσή της στο Twitter την επίθεση και κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters είδε μια καμένη, κατεστραμμένη μοτοσυκλέτα και ένα κατεστραμμένο περιπολικό σε απόσταση λίγων μέτρων από την κεντρική είσοδο της πρεσβείας, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από το κτίριο γύρω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αστυνομικοί.

Σειρήνες ακούγονταν στον βασικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη συνοικία Λακ, όπου βρίσκεται η πρεσβεία, με την Τύνιδα και τα προάστια στον βορρά.

Οι δρόμοι γύρω από ευαίσθητες εγκαταστάσεις έκλεισαν σε ορισμένα τμήματα της πρωτεύουσας και κάποια διεθνή ιδρύματα εκκενώθηκαν.

Το περασμένο καλοκαίρι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα, περιλαμβανομένης μιας κοντά στη γαλλική πρεσβεία από την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και μιας άλλης από την οποία τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι στη διάρκεια επιχείρησης ασφαλείας για τη σύλληψη ενός δράστη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024