Γερμανία – Δημοσκόπηση ARD : Υπέρ της κατανομής των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, τάσσεται η πλειοψηφία
Το 51% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ το 45% την απορρίπτει.
Δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό με αφορμή τους πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα διεξήγαγε η εταιρεία Infratest-Dimap για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το 48% απάντησε ότι κράτη όπως η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να δεχθούν πρόσφυγες, ακόμη και αν άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιταχθούν, ενώ το 49% διαφωνεί.
Αναλυτικότερα, υπέρ τάσσεται το 75% των ψηφοφόρων των Πρασίνων (Die Gruenen), το 71% των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και το 60% των Αριστερών (Die Linke) ψηφοφόρων.
Αντίθετα, το 95% των ψηφοφόρων του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και το 69% των Φιλελευθέρων (FDP) τάσσεται κατά.
Οι συντηρητικοί (CDU/CSU) ψηφοφόροι είναι υπέρ του να δεχτεί η Γερμανία και η Γαλλία τους πρόσφυγες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε ποσοστό 49%, ενώ το 46% διαφωνεί.
Το 51% στηρίζει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας
Το 51% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ το 45% την απορρίπτει.
Το 59% πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να προσφέρει πρόσθετη στήριξη στην Τουρκία για να τηρήσει αυτή την συμφωνία και το 31% πιστεύει ότι πρέπει.
Το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα πρέπει να τα περάσουν και στη συνέχεια να κατανεμηθούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο όμως απορρίπτουν αρκετές χώρες.
Το 41% τάσσεται κατά του ανοίγματος των ελληνοτουρκικών συνόρων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442