Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Δε θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τον Μητσοτάκη

Ερντογάν: Δε θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τον Μητσοτάκη

Ο τούρκος πρόεδρος επανέλαβε επίσης πως η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τον ερχόμενο μήνα τα ρωσικά αμυντικά συστήματα S-400, που αγόρασε παρά τις διαμαρτυρίες της Ουάσινγκτον

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μόσχα σε δημοσιογράφους, επέμεινε σύμφωνα με το sputnik,  στις σκληρές δηλώσεις και στα fake news για ύπαρξη νεκρών προσφύγων από ελληνικά «πυρά» ενώ διαμήνυσε ότι τα σύνορα θα μείνουν ανοιχτά.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του βούλγαρου πρωθυπουργού για  προσπάθεια συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο τούρκος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε τα εξής:Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δυο θάνατοι στα σύνορα. Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δε είναι τόσο απλά. Πολιτικοί σαν αυτόν, πρέπει να γνωρίζουν πως οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι τόσο φτηνές».

Τον επόμενο μήνα θα ενεργοποιηθούν οι S-400

Κατά τα λοιπά, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι στρατιωτικές θέσεις παρατήρησης της Τουρκίας στην Ιντλίμπ της Συρίας θα διατηρήσουν το τρέχον καθεστώς τους βάσει της ρωσο-τουρκικής εκεχειρίας και πρόσθεσε πως η συμφωνία έθεσε τις βάσεις για μια εξομάλυνση της περιοχής.

Η Τουρκία και η Ρωσία ανακοίνωσαν τη συμφωνία την Πέμπτη με σκοπό να περιορίσουν μια κλιμακούμενη σύγκρουση στη βορειοδυτική Συρία. Η συμφωνία δεν αντιμετωπίζει σημαντικές τουρκικές απαιτήσεις περιλαμβανομένης της αποχώρησης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων από τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται τα παρατηρητήριά της.

Μιλώντας στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μόσχα, ο Ερντογάν είπε επίσης πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να έστελναν στρατιωτική υποστήριξη στην Τουρκία για την Ιντλίμπ, αν δεν είχε επιτευχθεί εκεχειρία χθες, Πέμπτη, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει σταλεί οποιαδήποτε υποστήριξη.

Ο τούρκος πρόεδρος επανέλαβε επίσης πως η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τον ερχόμενο μήνα τα ρωσικά αμυντικά συστήματα S-400, που αγόρασε παρά τις διαμαρτυρίες της Ουάσινγκτον, και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει επίσης αμερικανικά συστήματα Πάτριοτ.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024