Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια πρώτη ματιά στο Μουσείο Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες

Μια πρώτη ματιά στο Μουσείο Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες

Την κατασκευή του πρώτου μουσείου αφιερωμένου στον κινηματογράφο έχει αναλάβει ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο

Στην φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ, ο Τομ Χανκς αποκάλυψε ότι ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στην έβδομη Τέχνη, θα ανοίξει τις πύλες του στο Λος Άντζελες στις 14 Δεκεμβρίου 2020.

Το Μουσείο του Κινηματογράφου είναι το πρώτο θεσμικό μουσείο για τον κινηματογράφο στον κόσμο και το σχέδιο της ανέγερσής του παρουσιάστηκε στα τέλη του του 2015.

Ο Τομ Χανκς είναι μαζί με την Ανέτ Μπένινγκ οι πρωτεργάτες της εκστρατείας για την κατασκευή του μουσείου της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η βασική κατασκευή, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, έχει ολοκληρωθεί και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή τεσσάρων ορόφων που θα φιλοξενούν  εκθέσεις και κινηματογραφικά αφιερώματα.

Το αμερικάνικο ορόσημο της Καλιφόρνιας για τον πολιτισμό είναι μια μεγάλη κυκλική εμβληματική κατασκευή που μοιάζει με σφαίρα ή πλανητάριο και η ολοκλήρωση του έργου έχει φτάσει στο 95%.

Τα έσοδα από την εκστρατεία για την ανέγερσή του ξεπέρασαν το ποσό των 388 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η εγκατάσταση τεσσάρων ορόφων συγκλονιστικών και καινοτόμων εκθέσεων.

Στο μουσείο θα υπάρχει ο συναρπαστικός συνδυασμός εκθέσεων, προβολών και δημόσιων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό να δημιουργήσει μία απαράμιλλη εμπειρία για τους λάτρεις των ταινιών σε όλο τον κόσμο.

Το Academy Museum βρίσκεται δίπλα σε δύο ακόμη μουσεία του Λος Άντζελες για τη μοντέρνα τέχνη και το σινεμά, αλλά ξεχωρίζει εξαιτίας της πολύ χαρακτηριστικής του μορφής:

Βρίσκεται στο εσωτερικό ενός τεράστιου σφαιρικού κτιρίου που έχει σχεδιάσει ο Ρέντσο Πιάνο και μοιάζει με το Death Star, τον διαστημικό σταθμό από τον «Πόλεμο των Άστρων» – αν και ο ίδιος ο Πιάνο προτιμάει να το λέει χαϊδευτικά «σαπουνόφουσκα».

«Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο», ομολογεί ο διευθυντής του Kerry Brougher, ο οποίος ανακοίνωσε ήδη το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων.

Γενικά, οι εκθέσεις αποσκοπούν στο να αναδείξουν την καλλιτεχνική και επιστημονική ιστορία του κινηματογράφου από την πλευρά των δημιουργών, ξεκινώντας από τη Γαλλία του τέλους του 19ου αιώνα.

Επιμέρους εκθέσεις και συλλογές θα είναι επικεντρωμένες μεταξύ άλλων στο έργο των πρώτων γυναικών σκηνοθετριών, στον διεθνή βωβό κινηματογράφο, στο σοβιετικό σινεμά, στα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ, στον ινδιάνικο ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Κεντρική ιδέα και επιθυμία των διοργανωτών είναι να τονιστεί η πολυμορφία και η πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει την τέχνη του κινηματογράφου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024