Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορονοϊός: Aυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι ήρθαν σε επαφή με τους τέσσερις νοσούντες

Κορονοϊός: Aυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι ήρθαν σε επαφή με τους τέσσερις νοσούντες

Για όλα υπάρχει μια οργάνωση ως προς το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα, το ίδιο και για τον Κορονοϊό

Για τον λόγο αυτό, όσα παιδιά και όσοι ενήλικοι βρέθηκαν σε απόσταση κάτω από δυο μέτρα και πάνω από δεκαπέντε λεπτά σε κλειστό χώρο, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, καλούνται στην περίπτωση που εμφανίσουν κάποια από τα συμπτώματα του, να προβούν άμεσα σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και μέλος του ΕΟΔΥ, από εδώ και στο εξής το στοίχημα είναι τα κρούσματα να ταυτοποιούνται γρήγορα, να απομονώνονται ώστε να μην διασπείρονται στον γενικό πληθυσμό.

«Είναι αναμενόμενο να έχουμε μια σχετική αύξηση των κρουσμάτων ελπίζοντας πάντα ότι αυτά θα είναι σποραδικά, ελεγχόμενα και γρήγορα απομονωμένα», λέει χαρακτηριστικά.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς των συμμαθητών του 10χρονου με κορονοϊό

Σχετικά με τον 10χρονο με κορονοϊό στην Θεσσαλονίκη εξηγεί: «Αν οι συμμαθητές του εμφανίσουν συμπτώματα μετά την επαφή που είχαν μαζί του θα πρέπει οι γονείς να απευθυνθούν στο γιατρό τους ή στον εθνικό οργανισμό υγείας, να το αναφέρουν και θα πάρουν την αντίστοιχη οδηγία, η οποία θα είναι ένας εργαστηριακός έλεγχος.

Όταν μιλάμε για επαφή αυτή θεωρείται η απόσταση κάτω από δυο μέτρα και για περισσότερο από 15 λεπτά σε κλειστό χώρο.

Οι μαθητές στο λεωφορείο που τους πήγε εκδρομή πληρούν την προϋπόθεση αυτή, όπως και όσοι μετέφεραν με κάποιο μέσο τα υπόλοιπα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Βέβαια όλα αυτά εφόσον κάποιος εμφανίσει συμπτώματα τα οποία είναι πυρετός, βήχας, πονόλαιμος και πόνοι στο μυοσκελετικό».

Σύμφωνα με τον καθηγητή κλινικής ιολογίας και μέλος του ΕΟΔΥ σε αυτή την χρονική στιγμή συνιστάται ψυχραιμία και ευλαβική ακολουθία του πρωτοκόλλου υγιεινής.

Και εξηγεί: «Ψυχραιμία, κανόνες ατομικής υγιεινής ιδιαίτερη επιμονή σε αυτό γιατί είναι κρίσιμο. Δεν πρέπει να έχουμε μαζικά κρούσματα ταυτόχρονα γιατί θα επιβαρυνθεί γρήγορα το σύστημα υγείας και αυτό δεν είναι καλό. Αυτός είναι στόχος κάθε χώρας. Ακόμα και οι Ιταλοί που έχουν πιο προηγμένο σύστημα υγείας δεν τα κατάφεραν καλά», αναφέρει.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024