Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για τις επαφές του 67χρονου

Συναγερμός για τις επαφές του 67χρονου

Οι φόβοι ότι μετά τον 67χρονο που είχε πάει εκδρομή στους Αγίους Τόπους με 53 ακόμη άτομα, τα κρούσματα του κοροναϊού θα αυξηθούν ραγδαία, επιβεβαιώθηκαν. Αγώνας δρόμου για την ιχνηλάτηση της διαδρομής του.

Οι φόβοι ότι μετά τον 67χρονο που είχε πάει εκδρομή στους Αγίους Τόπους με 53 ακόμη άτομα, τα κρούσματα του κοροναϊού θα αυξηθούν ραγδαία, επιβεβαιώθηκαν.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να εντοπίσουν όλους τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους, ακολουθώντας βήμα – βήμα τις κινήσεις τους τα τελευταία 24ωρα.

Η διαδρομή του 67χρονου

Ο 67άχρονος μετέφερε τον κοροναϊό στην Αμαλιάδα, ύστερα από ταξίδι στο Ισραήλ και την Αίγυπτο στο οποίο συμμετείχε με γκρουπ, από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, καθώς ο συνταξιούχος ήρθε σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Ο 67άχρονος συνταξιούχος, μια ημέρα μετά την επιστροφή του στην Αμαλιάδα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, εμφάνισε συμπτώματα γρίπης και επισκέφτηκε ιδιώτη γιατρό.

Έπειτα από δυο μέρες, πήγε μόνος του στα επείγοντα του νοσοκομείου της Αμαλιάδας.

Όσοι γιατροί και ήρθαν σε επαφή με τον 67άχρονο, προληπτικά βρίσκονται σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Τελικά την Καθαρή Δευτέρα, 2 Μαρτίου, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του EKAB στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τα ενδεδειγμένα προβλεπόμενα μέτρα ούτε από τους μεταφορείς, όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Την Τρίτη 3 Μαρτίου, επιβεβαιώθηκε επίσημα πως ο 67άχρονος από την Αμαλιάδα, είναι το 9 κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και περίπου 15 γιατροί και νοσηλευτές και από το νοσοκομείο του Ρίου έχουν τεθεί σε καραντίνα κατ’ οίκον.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του 67άχρονου, καθότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα, ενώ η κατάσταση της υγείας της συζύγου του , που είναι το 10 κρούσμα, κρίνεται ήπια.

Σήμερα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 21 κρούσματα, μεταξύ των ατόμων που συνταξίδευαν με τον 67χρονο.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024