Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπεχράκης: Τα κρούσματα του κοροναϊού θα αυξηθούν

Μπεχράκης: Τα κρούσματα του κοροναϊού θα αυξηθούν

Στο ζήτημα του κοροναϊού και την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων αναφέρθηκε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημ. Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Παναγιώτης Μπεχράκης.

Στο ζήτημα του κοροναϊού και την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων αναφέρθηκε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημ. Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Παναγιώτης Μπεχράκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» και τους Θανάση Φουσκίδη, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Δάφνη Καραβοκύρη ο κ. Μπεχράκης τόνισε πως η εκτίμησή του είναι ότι τα κρούσματα του κοροναϊού σίγουρα θα αυξηθούν.

«Τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα» σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι το φαινόμενο θα επηρεάσει όλο τον πλανήτη.

«Δεν πρέπει να αγνοούμε τις οδηγίες για τον κοροναϊό»

Ο κ. Μπεχράκης παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς είναι αρκετά αποτελεσματικές. «Πρέπει κατά γράμμα να ακολουθούνται, χωρίς ούτε από φόβο να κάνουμε περισσότερα πράγματα, ούτε από ανυπακοή να τις αγνοούμε» τόνισε.

«Σε επίπεδο υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ το σύστημα έχει λειτουργήσει κατ’ εμέ άριστα. Σε επικοινωνιακό επίπεδο έχει κρατηθεί μια ψυχραιμία στο ελληνικό κοινό και μια αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του κάθε κρούσματος, τόσο από πλευράς ιατρικής περίθαλψης και διάγνωσης, όσο και από πλευράς διερεύνησης όλων των επαφών που είχε ο πάσχων για να γίνει ότι καλύτερο για να ελεγχθεί και να μην διασπαρεί» υπογράμμισε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημ. Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Τέλος, αναφορικά με την καθυστέρηση στην εξέταση του ένατου κρούσματος, του 67χρονου που επέστρεψε από το Ισραήλ, ο κ. Μπεχράκης υποστήριξε ότι οι διεθνείς οδηγίες ήταν τέτοιες που δεν τον κατέτασσαν στα ύποπτα κρούσματα, καθώς δεν προερχόταν από χώρα με κρούσματα ή είχε έρθει σε επαφή με κάποιον ασθενή.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024