Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεμινιστική απεργία στις 8 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Φεμινιστική απεργία στις 8 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Φεμινιστική απεργία στις 8 Μάρτη πραγματοποιεί το «Ελληνικό Δίκτυο» με σύνθημα για την ισότητα των φύλων, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του πλανήτη και δηλώνει ότι «απεργούμε ενώνοντας τη φωνή μας με τις γυναίκες όλου του πλανήτη». Παράλληλα με την διεκδίκηση ίσων μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων στέλνουν μήνυμα κατά του πολέμου και του ρατσισμού

Φεμινιστική απεργία στις 8 Μάρτη πραγματοποιεί το «Ελληνικό Δίκτυο» με σύνθημα για την ισότητα των φύλων, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του πλανήτη.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της φεμινιστικής απεργίας την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών «απεργούμε ενώνοντας τη φωνή μας με τις γυναίκες όλου του πλανήτη».

Ισότητα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων

Στο διεκδικητικό πλαίσιο αυτής της απεργίας, το Ελληνικό Δίκτυο προβάλλεται το αίτημα για ισότητα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και πολιτικές ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σε αυτή την κατεύθυνση τονίζεται πως ο φεμινιστικός αγώνας συνδέεται με την υπεράσπιση της Ειρήνης και την αλληλεγγύης.

Παράλληλα στέλνουν και μήνυμα κατά του ρατσισμού, υπογραμμίζοντας πως συνέπεια των πολέμων «είναι χιλιάδες θύματα και πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, με εκατομμύρια γυναίκες ανάμεσά τους».

Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις

Στο πλαίσιο των δράσεων της φεμινιστικής απεργίας της 8ης Μάρτη διοργανώνεται από το Ελληνικό Δίκτυο συγκέντρωση την Παρασκευή 6 Μάρτη στις 12:30μμ στην είσοδο της βουλής.

Ενώ, την Κυριακή ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα γίνει η μαζική κινητοποίηση  με πορεία που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Κλαυθμώνος στις 2μμ. Η προσυγκέντρωση του Ελληνικού Δικτύου είναι στα Προπύλαια.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή του το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ τονίζει:

«Στις 8 του Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, απεργούμε ενώνοντας τη φωνή μας με τις γυναίκες όλου του πλανήτη:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αξιοπρεπή ζωή με ίσα δικαιώματα.
  • Ισότητα στους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα και πολιτικές για την ένταξη γυναικών που βρίσκονται κοινωνικά αποκλεισμένες και χρειάζονται υποστήριξη.
  • Την υπεράσπιση της ζωής και την αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης, ώστε να βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής οικονομίας και της πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.
  • Πολιτικές προσανατολισμένες προς την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση και αξιοποίηση ειδικών κονδυλίων, προκειμένου να επιτευχθεί ισότιμη και δίκαιη μετάβαση σε αυτές.
  • Συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων που αποτελεί δείκτη δημοκρατίας και πολιτισμού καθώς οι γυναίκες αποτελούν το μισό της ανθρωπότητας. Διεκδικούμε ίση συμμετοχή γυναικών και αντρών σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων (50/50).

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:

Επειδή το σώμα μας συνδέεται με τα δικαιώματά μας, δεν διαπραγματευόμαστε την αυτοδιάθεσή του. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να αποφασίζουμε για το σώμα μας, για το αν, πότε και με ποιες προϋποθέσεις η μητρότητα θα είναι επιλογή της ζωής μας.

Παράλληλα, επειδή ο φεμινιστικός αγώνας συνδέεται με την υπεράσπιση της ειρήνης και της αλληλεγγύης, δηλώνουμε ότι ο αγώνας για την ειρήνη είναι πιο απαραίτητος από ποτέ. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι καμία γυναίκα δεν είναι παράνομη. Και φωνάζουμε δυνατά:

ΟΧΙ στον ρατσισμό και τον αποκλεισμό!

ΟΧΙ στους πολέμους, των οποίων οι άμεσες συνέπειες είναι χιλιάδες θύματα και πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, με εκατομμύρια γυναίκες ανάμεσά τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε ενεργά και σας καλούμε σε μαζική κινητοποίηση για τη συμμετοχή στη φεμινιστική απεργία της 8ης Μάρτη και στη συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή, 6/3 στις 12.30μμ στην είσοδο του κοινοβουλίου.

Επίσης σας καλούμε σε μαζική κινητοποίηση την  Κυριακή στην πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος στις 14:00. Ραντεβού στα Προπύλαια κάτω από το πανό του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.

ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8ΗΣ ΜΑΡΤΗ».

Sports in

«Δεν θα περίμενε κάνεις να παραδεχτεί ότι πήρε φακελάκι» - Νέες δηλώσεις Κούγια για την υπόθεση Καλλιάνου

Γιατροί και νοσοκομείο διαψεύδουν το περιστατικό και λένε ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024