Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανεξάντλητη η εφευρετικότητα της Τουρκίας στον Έβρο για να «φυγαδεύσει» πρόσφυγες

Ανεξάντλητη η εφευρετικότητα της Τουρκίας στον Έβρο για να «φυγαδεύσει» πρόσφυγες

Μετά τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων προς την ελληνική πλευρά από διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας, όπως αποδεικνύει βίντεο – ντοκουμέντο, νέες εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας που αφορούν στις πρακτικές που ακολουθούν ο τουρκικός στρατός και η τουρκική χωροφυλακή για να εργαλειοποιήσουν το προσφυγικό ζήτημα

Μάρτυρες απίστευτων πρακτικών από την τουρκική πλευρά φαίνεται πως έχουν γίνει οι ελληνικές Αρχές, οι οποίες βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στον Έβρο.

Μετά τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων προς την ελληνική πλευρά από διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας, όπως αποδεικνύει βίντεο – ντοκουμέντο, νέες εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας που αφορούν στις πρακτικές που ακολουθούν ο τουρκικός στρατός και η τουρκική χωροφυλακή για να εργαλειοποιήσουν το προσφυγικό ζήτημα.

Τα νέα ντοκουμέντα

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνονται περούκες που βρέθηκαν από τον ελληνικό στρατό στην περιοχή των Φερών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, νεαροί άνδρες φορούν περούκες προκειμένου να φαίνονται ως γυναίκες και όχι ως άνδρες όταν πλησιάζουν τα σύνορα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες φορούν τις περούκες, καθώς βολεύει το αφήγημα του τουρκικού κράτους ότι όσοι περνάνε τα ελληνικά σύνορα είναι γυναίκες και συνήθως γυναίκες με μικρά παιδιά.

Επιπλέον, στην περιοχή του Σουφλίου διαπιστώθηκε ότι το τουρκικό κράτος «μαρκάρει» όσους από τους απελπισμένους ανθρώπους στέλνει στα σύνορα.

Κι αυτό για να μπορεί να τους παρακολουθεί και να τους ποσοτικοποιεί για να ελέγχει την κίνησή τους, μέθοδος που παραπέμπει ασφαλώς σε απάνθρωπα καθεστώτα.

Η πλήρης τουρκική σκηνοθεσία των επεισοδίων απαιτεί βεβαίως και συγχρονισμό, ο οποίος διεξάγεται και μέσω drones.

Ετσι, λοιπόν, στην τρίτη φωτογραφία απεικονίζονται άνδρες της τουρκικής χωροφυλακής να προετοιμάζουν το drone για απογείωση δίπλα στο τουρκικό φυλάκιο Παζαρ Κουλε.

Σημειώνεται πως με τη χρήση του drone η στρατοχωροφυλακή καθοδηγεί τις ρίψεις καπνογόνων και δακρυγόνων από πολυβομβιδοβόλο προς το ελληνικό έδαφος.

Σημειώνεται πως η κατάσταση στα σύνορα του Έβρου παραμένει τεταμένη, με πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο μηδέν.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει στα σύνορα με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν από την Ελλάδα και να πάνε στην Ευρώπη, στην προσπάθεια τους για μία καλύτερη ζωή.

Τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα

Την ίδια, σύμφωνα με την απεσταλμένη δημοσιογράφο του MEGA στις Καστανιές, Έβρου, Εύη Καλλίνη, το πρωί της Πέμπτης, ελικόπτερο της τουρκικής Αστυνομίας πέταξε πάνω από το τουρκικό φυλάκιο. Αφού έκανε χαρτογράφηση, αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ Αφγανών μεταναστών και τουρκικής Αστυνομίας στην πλευρά της γειτονικής χώρας.

Πιθανολογείται ότι για αυτό τον λόγο εμφανίσθηκαν ασθενοφόρα στην ουδέτερη ζώνη των δύο χωρών τα ξημερώματα.

Παράλληλα, τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα φαίνεται πλέον να καθοδηγούν απελπισμένους ανθρώπους σε παράνομα μονοπάτια με ψεύτικες ελπίδες.

Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές, κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να δημιουργήσουν μαζί με τις Αρχές μια ασπίδα που θα ανακόψει την πορεία αυτή, και έχουν αυξηθεί πλέον καθημερινά και στα κρυφά μονοπάτια περιπολίες με φάρους και σειρήνες.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024