Ο κοροναϊός «χτύπησε» και τις συναλλαγές – Τι προτείνει ο ΠΟΥ
Να αποφεύγουν τη χρήση χαρτονομισμάτων και να στραφούν στις ανέπαφες συναλλαγές για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού, συμβουλεύει τους καταναλωτές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Να αποφεύγουν τη χρήση χαρτονομισμάτων και να στραφούν στις ανέπαφες συναλλαγές για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού, συμβουλεύει τους καταναλωτές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οι συμβουλές του ΠΟΥ έρχονται ενώ η Κίνα και η Κορέα έχουν ήδη ξεκινήσει την απολύμανση χαρτονομισμάτων, καθώς είναι γνωστό ότι αυτά είναι φορείς ιών και βακτηρίων.
Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτη του 2017 για τα χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα στη Νέα Υόρκη εντόπισε 397 διαφορετικά είδη βακτηρίων που «περνούν» από χέρι σε χέρι.
Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε στην Telegraph: «Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αλλάζουν συχνά χέρια και μπορούν να “μαζέψουν” όλα τα είδη βακτηρίων και ιών. Θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση χαρτονομισμάτων και να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους. Όταν είναι δυνατόν, θα ήταν επίσης σκόπιμο να γίνονται ανέπαφες πληρωμές για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης».
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές





