
Ο κοροναϊός «χτύπησε» και τις συναλλαγές – Τι προτείνει ο ΠΟΥ
Να αποφεύγουν τη χρήση χαρτονομισμάτων και να στραφούν στις ανέπαφες συναλλαγές για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού, συμβουλεύει τους καταναλωτές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Να αποφεύγουν τη χρήση χαρτονομισμάτων και να στραφούν στις ανέπαφες συναλλαγές για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού, συμβουλεύει τους καταναλωτές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οι συμβουλές του ΠΟΥ έρχονται ενώ η Κίνα και η Κορέα έχουν ήδη ξεκινήσει την απολύμανση χαρτονομισμάτων, καθώς είναι γνωστό ότι αυτά είναι φορείς ιών και βακτηρίων.
Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτη του 2017 για τα χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα στη Νέα Υόρκη εντόπισε 397 διαφορετικά είδη βακτηρίων που «περνούν» από χέρι σε χέρι.
Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε στην Telegraph: «Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αλλάζουν συχνά χέρια και μπορούν να “μαζέψουν” όλα τα είδη βακτηρίων και ιών. Θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση χαρτονομισμάτων και να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους. Όταν είναι δυνατόν, θα ήταν επίσης σκόπιμο να γίνονται ανέπαφες πληρωμές για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης».
- Ταλέντα στην Ελλάδα: To παροδικό φαινόμενο της κρίσης που τείνει να γίνει δομική πρόκληση
- Στη σκιά του πολέμου στο Ιράν – Η Ουκρανία απέναντι στην εαρινή επίθεση της Ρωσίας
- Το χειρότερο σχόλιο που έχει ακούσει η Λίλι Ράινχαρτ από έναν άνδρα σκηνοθέτη
- Νομιμοποιούνται όσα τουριστικά ακίνητα βρίσκονται σε δάση – Νέα ρύθμιση
- Ψάχνει διπλό πρωτιάς στη Γαλλία ο Ολυμπιακός
- Snik: Έγινε πατέρας και φωτογραφίζει τη νεογέννητη κόρη του









