Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Τσίπρας απομόνωσε όσους ήθελαν στον ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτά σύνορα 

Γιατί ο Τσίπρας απομόνωσε όσους ήθελαν στον ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτά σύνορα 

Ο κ. Τσίπρας, σαφώς ηπιότερος από άλλες φορές, προχώρησε σε μία εποικοδομητική κριτική εναντίον της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Να απομονώσει όσους είχαν ταχθεί το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ άμεσα ή έμμεσα υπέρ των ανοιχτών συνόρων στον Έβρο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μία άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση με ευθύνη του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε χθες, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας σε μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Τσίπρας, σαφώς ηπιότερος από άλλες φορές, προχώρησε σε μία εποικοδομητική κριτική εναντίον της κυβέρνησης για το προσφυγικό, καθώς αυτή εστιάστηκε στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το θέμα με την έλευση της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον για «επικοινωνιακή φιέστα» αλλά και στους προηγούμενους μήνες, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε αδράνεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο, μπροστά στην κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά μήκος των συνόρων στον Έβρο, εκεί που έχει στηθεί ένας άτυπος καταυλισμός από εξαθλιωμένες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, τάχθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης όσο αφορά στην πολιτική των κλειστών συνόρων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι ορθώς η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα,  εφόσον – όπως είπε – υπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα. Έκανε λόγο για γεωπολιτική απειλή εκ μέρους της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας ενώ εξαπέλυσε «πυρά» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνοντας ότι… σφυρίζει κλέφτικα.

Ο κ. Τσίπρας πάντως επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του όσο αφορά στο διεκδικητικό πλαίσιο της χώρας στο προσφυγικό. Ανέφερε πως  η Αθήνα έπρεπε να απειλήσει με βέτο την ΕΕ, ενώ ζήτησε να υπάρξει πιο διεκδικητική πολιτική έναντι της ΕΕ.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας κατά μέρος το ιδεολογικό υπόβαθρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλα όσα είπε η νεολαία του κόμματος που τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών συνόρων, να παραδέχθηκε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα του Έβρου ότι πρόκειται για μία απόπειρα μαζικής εισροής , ωστόσο δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική για τους προηγούμενους μήνες και τον τρόπο αντιμετώπιση του προσφυγικού από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση κινείται χωρίς στρατηγική επί 7 μήνες

Ειδικότερα, επισήμανε ότι επί 7 μήνες η κυβέρνηση κινείται χωρίς στρατηγική. Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ωμός γεωπολιτικός εκβιασμός εκ μέρους της Τουρκίας, που η κυβέρνηση όφειλε να είχε προβλέψει για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Η κυβέρνηση όφειλε να είχε αποσυμφορήσει τα νησιά, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν το έπραξε γιατί δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους πολλούς περιφερειάρχες και δημάρχους της ενδοχώρας. Δεν έδειξε αλληλεγγύη στα νησιά, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη»

Επισήμανε, ακόμη ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα σοβαρό σχέδιο μετεγκαταστάσεων και αποσυμφόρησης των νησιών προς την ενδοχώρα, ο ίδιος θα είναι εκεί για να στηρίξει την κυβέρνηση. «Είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα. Ειδικά, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι πρόκειται για εισβολή, γιατί δεν συγκαλεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αναρωτήθηκε.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024