Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό από τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας

Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό από τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας

H Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) ανακοίνωσε την Τετάρτη την υιοθέτηση επιπρόσθετων και ενισχυμένων μέτρων ελέγχου για την αντιμετώπιση του COVID-19. 

H Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) ανακοίνωσε την Τετάρτη την υιοθέτηση επιπρόσθετων και ενισχυμένων μέτρων ελέγχου για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, οι οποίες είναι άμεσα εφαρμόσιμες, τα μέλη της CLIA:

– Απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει ή έχουν διέλθει από αεροδρόμια της Νότιας Κορέας, του Ιράν, της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, και από κάθε δήμο της Ιταλίας που υπόκειται σε μέτρα απομόνωσης (καραντίνας) από την Ιταλική κυβέρνηση, όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, εντός 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους.

– Απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα, τα οποία σε διάστημα 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους, έχουν έρθει σε επαφή, ή έχουν βοηθήσει οποιονδήποτε έχει διαγνωστεί ή ενδέχεται να έχει προσληφθεί από τον COVID-19 ή είναι υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανό κρούσμα COVID-19.

– Πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους πριν από την επιβίβαση για την εφαρμογή αυτών των προληπτικών μέτρων. Οποιοσδήποτε παρουσιάσει συμπτώματα του COVID-19 θα υπόκειται σε επιπλέον ελέγχους και θα λαμβάνει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Σε συντονισμό με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο το κόσμο, η CLIA και τα μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του COVID-19 και θα τροποποιούν αυτές τις πολιτικές αντίστοιχα δίνοντας τη μέγιστη προσοχή στην υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεδομένων των αυστηρών μέτρων που ήδη λαμβάνονται όπως ορίζουν οι Εθνικές και Διεθνείς Αρχές Υγείας και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η CLIA και τα μέλη της υποστηρίζουν ότι τυχόν περιορισμοί στην κίνηση των κρουαζιεροπλοίων δεν δικαιολογούνται.

«Η υιοθέτηση αυτών των μέτρων αποδεικνύει περαιτέρω τη μοναδική ικανότητα των εταιρειών κρουαζιέρας να ανταποκρίνονται γρήγορα στις εξελίξεις», δήλωσε η Kelly Craighead, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA. «Παραμένουμε σε στενή επαφή με τις εθνικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και ενώ λυπούμαστε που αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν στην άρνηση επιβίβασης σε μερικούς από τους επιβάτες μας, οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγεία και η ασφάλειά τους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις εταιρείες κρουαζιέρας»

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024