Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πιο φονικός από τη γρίπη, λέει ο ΠΟΥ - Μπορεί όμως να περιοριστεί

Κοροναϊός : Πιο φονικός από τη γρίπη, λέει ο ΠΟΥ – Μπορεί όμως να περιοριστεί

Περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας της εποχικής γρίπης, που κυμαίνεται κάτω του 1%, όμως ο νέος κοροναϊός μπορεί να περιοριστεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας της εποχικής γρίπης, που κυμαίνεται κάτω του 1%, όμως ο νέος κοροναϊός μπορεί να περιοριστεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σήμερα.

Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη:«Για να συνοψίσουμε, ο COVID-19 μεταδίδεται λιγότερο δραστικά σε σχέση με τη γρίπη, η μετάδοση δεν φαίνεται να γίνεται από ανθρώπους που δεν είναι άρρωστοι, προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα από τη γρίπη, δεν υπάρχει ακόμη κανένα εμβόλιο ή θεραπεία και μπορεί να περιοριστεί».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ «πολλές χώρες ελέγχουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων για αντισώματα στον COVID-19. Κάτι που θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για την έκταση της μόλυνσης στους πληθυσμούς με την πάροδο του χρόνου».

Όπως είπε, ενώ πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως έχουν δημιουργήσει αντισώματα έναντι των εποχιακών στελεχών της γρίπης, ο COVID-19 είναι ένας νέος ιός που σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε λοίμωξη, και ορισμένοι θα υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα.

Επιπλέον «ενώ υπάρχουν εμβόλια για την εποχική γρίπη,  αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εμβόλιο και καμία ειδική θεραπεία για τον COVID-19. Ωστόσο, τώρα πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές  και αναπτύσσονται περισσότερα από 20 εμβόλια» ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ενώ «δεν μιλάμε ούτε καν για περιορισμό της εποχικής γρίπης καθώς δεν είναι δυνατόν», το να περιοριστεί ο κοροναϊός είναι δυνατόν.

Πραγματική η υποχώρηση της επιδημίας στην Κίνα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η υποχώρηση της επιδημίας σε αυτή τη χώρα είναι «πραγματική».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κίνα, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του Covid-19 που έχουν καταγραφεί δεν παρουσιάζει συμπτώματα και η πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων αναπτύσσει συμπτώματα τις δύο (πρώτες) ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024