Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης για προσφυγικό : Ο Μητσοτάκης αποδέχεται την αποποίηση ευθυνών της ΕΕ - Το σχέδιο του αγνοείται

Χαρίτσης για προσφυγικό : Ο Μητσοτάκης αποδέχεται την αποποίηση ευθυνών της ΕΕ – Το σχέδιο του αγνοείται

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας την ανάγκη «η Ευρώπη να σηκώσει επιτέλους το βάρος που της αναλογεί και να πιέσει την Τουρκία να διακόψει τον εκβιασμό της και να εφαρμόσει την Κοινή Δήλωση».

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό ακόμα αγνοείται», τονίζει σε δήλωσή του, μετά τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού και της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας στον Έβρο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τους «λανθασμένους χειρισμούς των τελευταίων επτά μηνών» και κατηγορώντας τον ότι «αποδέχεται την αποποίηση των ευθυνών της Ευρώπης”, καθώς “και τον σχεδιασμό της για τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών”.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης τόσο για την εσωτερική διαχείριση με ασφάλεια και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο όσο και για την ευρωπαϊκή της διάσταση», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας την ανάγκη «η Ευρώπη να σηκώσει επιτέλους το βάρος που της αναλογεί και να πιέσει την Τουρκία να διακόψει τον εκβιασμό της και να εφαρμόσει την Κοινή Δήλωση».

«Οι Ευρωπαίοι αρκέστηκαν σε αυτονόητες αναφορές»

«Το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης ακόμα αγνοείται», προσθέτει, τονίζοντας ότι «δυστυχώς όσο θετική και αν είναι η παρουσία της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας στον Έβρο αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο κ. Μητσοτάκης και οι Ευρωπαίοι αρκέστηκαν σε αυτονόητες αναφορές στη σημασία της φύλαξης των συνόρων, αλλά όχι στο πώς θα διαχειριστούμε χωρίς απώλειες ανθρώπινων ζωών τις διογκούμενες ροές προς τα νησιά, σε ευχολόγια για αλληλεγγύη και στήριξη της Ελλάδας, σε παροχή κοινοτικών κονδυλίων για περαιτέρω δομές υποδοχής και σε ενίσχυση των περιπολιών της Frontex».

«Ο Μητσοτάκης αποδέχεται την αποποίηση των ευθυνών της Ευρώπης»

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε η ευρωπαϊκή ηγεσία, είπαν κουβέντα για την υποχρέωση δίκαιου διαμοιρασμού των βαρών με νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης στις χώρες της ΕΕ, όπως το 2016, ούτε για την ανάγκη άσκησης πίεσης προς την Τουρκία», σημειώνει  και καταλήγει:

«Η απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να θέσει αυτά τα θέματα επιβεβαιώνει πως αποδέχεται την αποποίηση των ευθυνών της Ευρώπης και τον σχεδιασμό της για τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024