Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων από την Federal Reserve (FED)

Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων από την Federal Reserve (FED)

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναφέρει ότι αποφάσισε να μειώσει το επιτόκιο της κατά 50 μονάδες βάσης στο 1% με 1,25%.

Σε μια σπάνια, κυρίως για την αμεσότητά της, κίνηση η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve (FED) μείωσε αιφνιδιαστικά σήμερα, Τρίτη, τα επιτόκια της αντιδρώντας στην απειλή της επιδημίας του κοροναϊου.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναφέρει ότι αποφάσισε να μειώσει το επιτόκιο της κατά 50 μονάδες βάσης στο 1% με 1,25%, από 1,5% με 1,75% σε μια έκτακτη παρέμβαση για τη στήριξη των αγορών.

Αν και τα θεμελιώδη [της οικονομίας] είναι ισχυρά, η μείωση των επιτοκίων ήταν αναγκαία υπό το πρίσμα του κινδύνου στην οικονομία από τον COVID-19, αναφέρει η κεντρική τράπεζα στην ανακοίνωση της.

Λόγω των κινδύνων από τον κοροναϊό

«Ο κοροναϊός θέτει κινδύνους για την οικονομική δραστηριότητα» τονίζει η Fed σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Υπό το φως των κινδύνων αυτών και με γνώμονα την επίτευξη των στόχων για την πλήρη απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών, η FOMC αποφάσισε σήμερα να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Fed επισημαίνει παράλληλα ότι «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους για το οικονομικό outlook και θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία αυτά και θα δράσει με τον δέοντα τρόπο για να στηρίξει την οικονομία».

Η ψήφος για την έκτακτη μείωση των επιτοκίων ήταν ομόφωνη».

Σημειώνεται ότι η Fed ανέλαβε δράση λίγες μόνο ώρες αφότου ο κ. Πάουελ και οι υπουργοί Οικονομικών της G7 ανέφεραν ότι είναι «διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία πολιτικής για να επιτύχουν ισχυρή, βιώσιμη ανάπτυξη».

Προηγουμένως, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε απευθύνει έκκληση στον κ. Πάουελ να προχωρήσει σε γενναία μείωση των επιτοκίων.

Χρειάζεται πιο γενναία μείωση επιτοκίων

Πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ ούτε τώρα έμεινε ευχαριστημένος από την κίνηση της FED, αφού θεωρεί ότι η μείωση των επιτοκίων δεν ήταν όσο γενναία απαιτούν οι περιστάσεις.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του χρειάζεται περισσότερη διευκόλυνση και στήριξη από την FED, η οποία «κυρίως, πρέπει να ευθυγραμμιστεί με άλλες χώρες/ανταγωνιστές. Δεν παίζουμε στο ίδιο επίπεδο. Δεν είναι δίκαιο για τις ΗΠΑ.»

«Ήρθε επιτέλους η ώρα η FED να πάρει τα ηνία» τονίζει ο Τραμπ ζητώντας πιο χαλαρή νομισματική πολιτική.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024