Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουίς Σεπούλβεδα : Φορέας του Κοροναϊού ο διάσημος συγγραφέας

Λουίς Σεπούλβεδα : Φορέας του Κοροναϊού ο διάσημος συγγραφέας

Αντιμέτωπος με τον ιο ήρθε ο διάσημος συγγραφέας

Ο διάσημος Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα, που διαμένει στη βόρεια Ισπανία, προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας, όπου μετέβη πρόσφατα.

Οι πρώτες ενδείξεις

Ο 70χρονος συγγραφέας εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα την 25η Φεβρουαρίου, ενώ είχε ήδη επιστρέψει στις Αστούριες, διευκρίνισε η γενική διεύθυνση υγείας της Πορτογαλίας, που ενημερώθηκε από Ισπανούς αξιωματούχους, καθώς ο συγγραφέας είχε καταλύσει στη βόρεια Πορτογαλία το διάστημα 18ης-23ης Φεβρουαρίου όπου συμμετείχε σε ένα λογοτεχνικό φεστιβάλ.

Η περιφερειακή κυβέρνηση των Αστουριών ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του Covid-19 σε έναν 70χρονο άνδρα, χωρίς να δώσει τα στοιχεία του.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Η σύζυγός του, μια γυναίκα 66 ετών που έχει επίσης εμφανίσει συμπτώματα, υποβάλλεται σε εξετάσεις» επισημαινόταν στην ανακοίνωση, όπου διευκρινιζόταν ότι το ζευγάρι νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Αστουριών.

Σήμερα, η γενική διεύθυνση υγείας της Πορτογαλίας κάλεσε όλα τα πρόσωπα που ήρθαν «σε κοντινή επαφή» με τον Σεπούλβεδα, ο οποίος συμμετείχε στο φεστιβάλ «Correntes d’Escritas», που διοργανώθηκε κοντά στο Πόρτο, να το δηλώσουν στις αρχές.

Προς το παρόν, η Πορτογαλία δεν έχει καταγράψει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού, ενώ η Ισπανία καταμετρά έως αυτήν τη στιγμή 73 κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024