Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία και Τουρκία υπέγραψαν σχέδιο αμυντικής συνεργασίας

Αλβανία και Τουρκία υπέγραψαν σχέδιο αμυντικής συνεργασίας

Σχέδιο συνεργασίας για δραστηριότητες που δεν αναφέρονται δημοσίως αλλά σχετίζονται με θέματα άμυνας και ασφάλειας, υπέγραψαν Αλβανία και Τουρκία.

Σχέδιο συνεργασίας για δραστηριότητες που δεν αναφέρονται δημοσίως αλλά σχετίζονται με θέματα άμυνας και ασφάλειας, υπέγραψαν Αλβανία και Τουρκία.

«Από τους καλύτερους εταίρους»

Το μνημόνιο υπογράφηκε στα Τίρανα από τον Γενικό Διευθυντή Αμυντικής Πολιτικής της Αλβανίας Φλόριαν Καλί και τον τούρκο συνταγματάρχη Σακίρ Τζουμχούρ Σομέρ, στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Αλβανία.

Ενας από τους σημαντικότερους αρωγούς του αλβανικού κράτους τόσο στον στρατιωτικό τομέα όσο και σε περιόδους εκτάκτων αναγκών είναι η Τουρκία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Αμυνας με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας.

Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν είναι μόνο ένας από τους καλύτερους εταίρους της χώρας για την ασφάλεια και την άμυνα, αλλά και χώρα που συνδράμει σε δύσκολες στιγμές, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η σημαντική βοήθεια μετά τον σεισμό»

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η σημαντική βοήθεια στη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε τον σεισμό που έπληξε τη χώρα μας στις 26 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, τονίζει το υπουργείο Αμυνας της Αλβανίας.

Σημειώνει επίσης ότι το σχέδιο συνεργασίας περιλαμβάνει δραστηριότητες τις οποίες τα υπουργεία Αμυνας της Αλβανίας και της Τουρκίας δεσμεύονται να ολοκληρώσουν το 2020 προκειμένου να ενισχυθεί και να ενταθεί η αλληλεπίδραση στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

Πηγή: echedoros-a.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024