Σχέδιο συνεργασίας για δραστηριότητες που δεν αναφέρονται δημοσίως αλλά σχετίζονται με θέματα άμυνας και ασφάλειας, υπέγραψαν Αλβανία και Τουρκία.

«Από τους καλύτερους εταίρους»

Το μνημόνιο υπογράφηκε στα Τίρανα από τον Γενικό Διευθυντή Αμυντικής Πολιτικής της Αλβανίας Φλόριαν Καλί και τον τούρκο συνταγματάρχη Σακίρ Τζουμχούρ Σομέρ, στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Αλβανία.

Ενας από τους σημαντικότερους αρωγούς του αλβανικού κράτους τόσο στον στρατιωτικό τομέα όσο και σε περιόδους εκτάκτων αναγκών είναι η Τουρκία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Αμυνας με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας.

Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν είναι μόνο ένας από τους καλύτερους εταίρους της χώρας για την ασφάλεια και την άμυνα, αλλά και χώρα που συνδράμει σε δύσκολες στιγμές, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η σημαντική βοήθεια μετά τον σεισμό»

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η σημαντική βοήθεια στη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε τον σεισμό που έπληξε τη χώρα μας στις 26 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, τονίζει το υπουργείο Αμυνας της Αλβανίας.

Σημειώνει επίσης ότι το σχέδιο συνεργασίας περιλαμβάνει δραστηριότητες τις οποίες τα υπουργεία Αμυνας της Αλβανίας και της Τουρκίας δεσμεύονται να ολοκληρώσουν το 2020 προκειμένου να ενισχυθεί και να ενταθεί η αλληλεπίδραση στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

Πηγή: echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr