Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εβρος : Καταφτάνει το Superfast XI για να φιλοξενήσει τους αστυνομικούς

Εβρος : Καταφτάνει το Superfast XI για να φιλοξενήσει τους αστυνομικούς

Το πλοίο της εταιρίας Superfast απέπλευσε από την Πάτρα και θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο για τους αστυνομικούς που μετακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Νομό Εβρου προς ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.

Σήμερα αναμένεται ο ελλιμενισμός του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου Superfast XI στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο οποίο θα φιλοξενηθούν αστυνομικοί που μετακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Νομό Εβρου για την ενίσχυση φύλαξης των συνόρων.

Πλωτό ξενοδοχείο

Το πλοίο της εταιρίας Superfast, που απέπλευσε από την Πάτρα και θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο, έχει ναυπηγηθεί το 2002, είναι μήκους 200 μέτρων, διαθέτει 198 καμπίνες και είναι χωρητικότητας 1.800 επιβατών.

Για την υψηλή πληρότητα που παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία σε Εβρο, Ροδόπη και Ξάνθη λόγω των αστυνομικών δυνάμεων που μετακινούνται στον Εβρο για τη φύλαξη των συνόρων, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Παλακίδης.

«Γεμίζουν τα δωμάτια»

«Τα δωμάτια γεμίζουν από αστυνομικούς που έρχονται για τη φύλαξη των συνόρων. Οι κρατήσεις γίνονται μέχρι και Κομοτηνή, ενώ σε επικοινωνία που είχα σήμερα με ξενοδόχους της Ξάνθης με ενημέρωσαν ότι και εκεί τα ξενοδοχεία γεμίζουν με αστυνομικούς. Εχουμε πληρότητα», αναφέρει.

Ο κ. Παλακίδης κάνει λόγο για «μία παράξενη και πρωτόγνωρη στιγμή, από τη μία το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας κι από την άλλη οι αστυνομικοί», συμπληρώνοντας ότι υπήρξαν ακυρώσεις κυρίως λόγω της ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων και συγκεκριμένα αυτών της Ξάνθης και δευτερευόντως λόγω του κοροναϊού, «αλλά όχι τραγικά πράγματα».

Οι περισσότερες ακυρώσεις κρατήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, καταγράφονται στην Ξάνθη, λιγότερες στην Κομοτηνή και ακόμη πιο λίγες στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Παλακίδης εκτιμά ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στο μεταναστευτικό «δεν επηρεάζουν πάρα πολύ».

Οι κρατήσεις των τούρκων

«Δεν υπήρξε διαφοροποίηση στις κρατήσεις τούρκων υπηκόων λόγω της κατάστασης με το προσφυγικό, γιατί το τελωνείο των Κήπων λειτουργεί κανονικά. Αυτό ‘έσκασε’ μέσα στο τριήμερο. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή και χθες.

»Κάποιες από αυτές τις κρατήσεις γίνανε και κάποιες ακυρώθηκαν, δεν είχαμε όμως κάτι τραγικό. Ο κορονοϊός είναι ο βασικός λόγος των ακυρώσεων και συνδέονται με το καρναβάλι της Ξάνθης που δεν θα γίνει», κατέληξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024