Στην Ντόχα οι αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Ταλιμπάν για την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας τους
Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και το διαπραγματευτή Ζαλμάι Χαλιλζάντ, και εκείνη των Ταλιμπάν, επικεφαλής της οποίας είναι ο πολιτικός ηγέτης των ανταρτών, Άμπντουλ Γάνι Μπαράνταρ, έφθασαν για την τελετή της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας τους στην Ντόχα του Κατάρ
Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και το διαπραγματευτή Ζαλμάι Χαλιλζάντ, και εκείνη των Ταλιμπάν, επικεφαλής της οποίας είναι ο πολιτικός ηγέτης των ανταρτών, Άμπντουλ Γάνι Μπαράνταρ, έφθασαν για την τελετή της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας τους στην Ντόχα του Κατάρ.
Ο Χαλιλζάντ και ο Μπαράνταρ θα υπογράψουν το κείμενο με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν και τη διεξαγωγή απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης της χώρας.
Το ΝΑΤΟ στηρίζει τη συμφωνία ΗΠΑ – Ταλιμπάν
Το ΝΑΤΟ στηρίζει την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ταλιμπάν, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, από την Καμπούλ όπου βρίσκεται, με την ευκαιρία της σημερινής υπογραφής αυτού του κειμένου.
Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο «να προσαρμόσει, να μειώσει» την παρουσία του στο Αφγανιστάν, αφού υπογραφεί η συμφωνία.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι, αν οι συνθήκες επί του εδάφους επιδεινωθούν, «μπορούμε να αυξήσουμε και πάλι την παρουσία μας».
Η ειρήνη θα είναι δύσκολη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τυχόν πισωγυρίσματα και αντιπερισπασμούς, τόνισε.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»


