Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεντένο : Σε ετοιμότητα η ευρωζώνη για να αντιμετωπίσει πιθανό αντίκτυπο του κοροναϊού

Σεντένο : Σε ετοιμότητα η ευρωζώνη για να αντιμετωπίσει πιθανό αντίκτυπο του κοροναϊού

«Είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε εάν αυτό γίνει ένα λιγότερο προσωρινό γεγονός», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο. «Γι’ αυτό είναι φτιαγμένοι οι κανόνες, για να προσαρμοζόμαστε σε αυτού του είδους τα γεγονότα, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο αρνητικά και επηρεάζουν άμεσα τους πολίτες».

Τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πρέπει να είναι προετοιμασμένα να ενεργήσουν με συντονισμένο τρόπο εάν η επιδημία του κοροναϊού αποδειχθεί κάτι περισσότερο από ένα προσωρινό σοκ για την «ανθεκτική» οικονομία του μπλοκ, δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Μάριο Σεντένο.

Ο Σεντένο, που είναι υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, δήλωσε ότι η προτεραιότητα είναι να υπάρξει πρόνοια για όσους επηρεάζονται και να καταβληθούν προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, αλλά και ότι οι υπουργοί είναι σε συνεχή επικοινωνία για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο στην οικονομία.

«Είναι ο νέος κίνδυνος και προφανώς ένας καθοδικός κίνδυνος για τις οικονομίες μας», δήλωσε σήμερα ο Σεντένο σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Φαίνεται ότι πρόκειται να είναι προσωρινός, αλλά ο αντίκτυπος είναι εκεί, και… χρειάζεται να συντονίσουμε τις ενέργειές μας στην περίπτωση που αυτό γίνει ένα πιο παγκόσμιο σενάριο», δήλωσε.

Ο Σεντένο δήλωσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης «αποδείχθηκε αρκετά ανθεκτική τα τελευταία δύο-τρία χρόνια σε μια αλληλουχία κινδύνων και αβεβαιοτήτων», προσθέτοντας:

«Όλοι ανέμεναν κάποια ανάκαμψη της οικονομίας, και ο κοροναϊός είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και έτοιμοι να δράσουμε εάν χρειαστεί».

Κρίσιμης σημασίας συντονισμός

Ο συντονισμός είναι κρίσιμης σημασίας, δήλωσε, ακόμα και αν η πρώτη ενέργεια είναι σε εθνικό επίπεδο.

Θα μπορούσε να δοθεί βοήθεια στους κλάδους που πλήττονται περισσότερο, δήλωσε, προσθέτοντας ότι θα παρακολουθείται στενά η τουριστική περίοδος του Πάσχα.

«Είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε εάν αυτό γίνει ένα λιγότερο προσωρινό γεγονός», δήλωσε ο Σεντένο.

«Γι’ αυτό είναι φτιαγμένοι οι κανόνες, για να προσαρμοζόμαστε σε αυτού του είδους τα γεγονότα, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο αρνητικά και επηρεάζουν άμεσα τους πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024