Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρσεναλ - Ολυμπιακός 1-2

Άρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2

Επική πρόκριση του Ολυμπιακού με νίκη στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ με 2-1 στην παράταση. Οι ερυθρόλευκοι έγραψαν ιστορία με την τεράστια επιτυχία τους και συνεχίζουν στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Σισέ και Ελ Αραμπί τα γκολ της ομάδας του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός έγραψε μια «χρυσή» σελίδα δόξας στην ιστορία του κατακτώντας μια τεράστια πρόκριση επί της Άρσεναλ, επικρατώντας των λονδρέζων με 2-1 στην παράταση. Οι πειραιώτες απέκλεισαν το μεγαθήριο που λέγεται Άρσεναλ και πήραν το «εισιτήριο» για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, κάνοντας την Ευρώπη να παραμιλάει.

Η ομάδα του Πειραιά έγραψε ένα ευρωπαϊκό έπος, καθώς επικράτησε με 1-0 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και τα πάντα κρίθηκαν στην παράταση. Η Άρσεναλ ισοφάρισε, αλλά τα «λιοντάρια» του Πέδρο Μαρτίνς δεν το έβαλαν κάτω και πήραν τη νίκη – πρόκριση με το γκολ του Ελ Αραμπί στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν μια ιστορική επιτυχία στο Λονδίνο απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου και απέδειξε περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μια επική εμφάνιση από την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που συνεχίζει να γράφει ιστορία και να κάνει περήφανους όλους τους Ελληνες.

Τα γκολ της ιστορικής νίκης πέτυχαν οι Παπέ Αμπού Σισέ και Ελ Αραμπί. Ο Σενεγαλέζος σέντερ μπακ στο 53’ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 και «μάτσαρε» το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Ολυμπιακός κράτησε μέχρι το τέλος του 90άλεπτου το προβάδισμα και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί η Αρσεναλ μπορεί να ισοφάρισε στο 113’ με τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά οι Ερυθρόλευκοι δεν τα παράτησαν. Στο 120’ ο Ελ Αραμπί έβγαλε το… όπλο του και με πλασέ νίκησε τον Λένο για το 1-2.

Ένα γκολ, που έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League και την Αρσεναλ στο σπίτι της! Μια ιστορική νύχτα για την ομάδα του Πειραιά, αλλά και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την ομάδα τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς να γράφουν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου και να αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι η κορυφαία ομάδα της χώρας. Μια μεγάλη νίκη για τους Ερυθρόλευκους, μπροστά σε έξι και πλέον χιλιάδες οπαδούς τους που βρέθηκαν στο Εμιρέιτς και δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να φωνάζουν για την αγαπημένη τους ομάδα.

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι και την Παρασκευή (28/2) θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό του. Μια ακόμα πρόκληση για τους Ερυθρόλευκους, που είναι έτοιμοι και όπως απέδειξαν με τον πλέον περίτρανο τρόπο απόψε στο Εμιρέιτς, φτιαγμένοι φέτος για μεγάλα πράγματα.

Με Ραντζέλοβιτς ο Μαρτίνς, με όλα του τα αστέρια ο Αρτέτα

Με τους 10 που κέρδισαν στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Σισέ αντί του τιμωρημένου Σεμέδο , παρέταξε τον Ολυμπιακό στο Εμιρέιτς ο Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών ξεκίνησε την ομάδα του σύστημα 4-3-3, έχοντας τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Σισέ, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς και Βαλμπουενά στα άκρα και στην κορυφή τον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, ο Μικέλ Αρτέτα παρέταξε την Αρσεναλ, έχοντας στη βασική 11άδα όλα του τα αστέρια. Συγκεκριμένα, οι Κανονιέρηδες ξεκίνησαν με 4-3-3, με τον Λένο στα γκολπόστ και τους Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ, Μουστάφι και Σακά στην τετράδα της άμυνας. Οι Τσάκα, Οζίλ και Θεμπάγιος στην τριάδα των χαφ, με τους Ομπαμεγιάνγκ και Πεπέ δεξιά και αριστερά του Λακαζέτ.

Τακτική και… κόντρα

Η Αρσεναλ με την αύρα του Εμιρέιτς προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν διαβασμένος και πολύ σωστά στημένος από τον Πέδρο Μαρτίνς. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τους χώρους προς την εστία του Σα και ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 19’ οι Πειραιώτες βγήκαν στην κόντρα, οι Καμαρά και Τσιμίκας συνεργάστηκαν ωραία, ο διεθνής μπακ προσπάθησε να βρει τον Ελ Αραμπί, αλλά οι Κανονιέρηδες έδιωξαν σε κόρνερ. Οι Λονδρέζοι με τους Οζίλ, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ και Πεπέ προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν τις θέσεις τους και αμυνόντουσαν εξαιρετικά.

Στο 36’ οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ξανά στην κόντρα και άγγιξαν το γκολ με τον Καμαρά. Ο Ελ Αραμπί είδε την κίνηση του Καμαρά, του πέρασε την μπάλα, ο Αφρικανός πάτησε περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον Λένο, σούταρε με το αριστερό, αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η Αρσεναλ σκόραρε με τον Λακαζέτ, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς τα πήγαν εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, στο οποίο ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ από τους γηπεδούχους. Είχαν σωστές τοποθετήσεις, είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους και διατήρησαν χωρίς δυσκολία το μηδέν. Στην επίθεση μάλιστα έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, με τον φωτεινό πίνακα στο Εμιρέιτς να δείχνει 0-0.

Γκολάρα ο Σισέ, «πάγωσε» το Εμιρέιτς

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε αποφασισμένος να διεκδικήσει τις πιθανότητές του. Μπήκε για να παλέψει και να κυνηγήσει τη μεγάλη ανατροπή – πρόκριση απέναντι στην σπουδαία Αρσεναλ. Και στο 53’ κατάφερε να βάλει… φωτιά στο Εμιρέιτς με γκολάρα του Σισέ! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Αφρικανός σέντερ μπακ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λένο για το 1-0. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Γάλλου και την ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων και με τρομερή κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό.

Τεράστια ευκαιρία με τον Τσιμίκα

Το γκολ του Ολυμπιακού «πάγωσε» το Εμιρέιτς, με τους Ερυθρόλευκους στο 57’ να αγγίζουν το 2-0 με τον Τσιμίκα! Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών βγήκε στην κόντρα, βρήκε χώρο έξω από την περιοχή της Αρσεναλ, έκανε το δυνατό σουτ με το δεξί, αλλά ο Λένο εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 70’ βγήκε ξανά απειλητικά στην επίθεση.

Ο Τσιμίκας έκανε τρομερή κούρσα από αριστερά, γύρισε την μπάλα, αλλά ο Ελ Αραμπί ήταν ένα βήμα πιο πίσω. Μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες, που προκάλεσαν για μια ακόμα φορά τρικυμία στην άμυνα της Αρσεναλ. Μέχρι το 75’ οι γηπεδούχοι μάλιστα δεν είχαν ούτε μία ευκαιρία στον στόχο, με τον Ολυμπιακό από τον άλλη να έχει 3. Δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που είχαν κάνει οι παίκτες του Μαρτίνς απέναντι στα αστέρια του Αρτέτα.

Σα; «Παρών»!

Στο 77’ έκανε την πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία της στην αναμέτρηση η Αρσεναλ, με τον Σα όμως να έχει την απάντηση. Ο Πεπέ έκανε το σουτ από πλάγια, ο Πορτογάλος πορτιέρο έπεσε σωστά και απομάκρυνε, με τον Μπα να διώχνει με εντυπωσιακό τρόπο προ του Λακαζέτ. Αμέσως μετά την ευκαιρία των γηπεδούχων, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Μασούρα αντί του Ραντζέλοβιτς. Στο 83’ ο Τορέιρα σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σα ήταν και πάλι σε ετοιμότητα. Ο Πορτογάλος είχε καθαρό πεδίο, έπεσε και μπλόκαρε.

Πήγε για το… μπαμ στο τέλος

Στο 86’ ο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας τον Γκασπάρ αντί του Βαλμπουενά. Ο Μασούρας πέρασε στο αριστερό άκρο, με τον Πορτογάλο να αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ. Στα τελευταία λεπτά της κανονικής περιόδους ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση και έψαξε το δεύτερο γκολ. Στο 90+1’ο Μπα πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν είχε δύναμη η προσπάθειά του. Το 90άλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες στο 1-0 και το παιχνίδι συνεχίστηκε στην παράταση.

Παράταση και η αγωνία στα ύψη

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Ολυμπιακός πιστός στο πλάνο του έκλεισε τους χώρους προς την εστία του Σα και περίμενε την ευκαιρία του για να χτυπήσει στην κόντρα. Και την βρήκε στο 104’, όταν ο Μασούρας έκανε την μπαλιά στον Γκασπάρ, αλλά το σουτ του Πορτογάλου έφυγε ψηλά άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στους Πειραιώτες, όμως δεν την εκμεταλλεύτηκαν.

Δοκάρι ο Μασούρας!

Όπως έκλεισε το πρώτο μέρος, άνοιξε το δεύτερο. Με μία τεράστια ευκαιρία του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα δοκάρι του Μασούρα. Οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ελ Αραμπί είδε την κίνηση του Μασούρα από αριστερά, του πέρασε την μπάλα, αυτός με φαλτσαριστό σουτ πήγε να νικήσει τον Λένο, αλλά το σουτ του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Ισοφάρισε η Αρσεναλ, τους… πετσόκοψε ο Ελ Αραμπί!

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει το γκολ με τον Μασούρα στο 109’ και στο 113’ το πλήρωσε ακριβά, όταν η Αρσεναλ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ομπαμπεγιάνγκ. Ο Οζίλ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαρτινέλι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ομπαμπεγιάνγκ με γυριστό σουτ νίκησε τον Σα για το 1-1. Ένα γκολ από το… πουθενά για τους γηπεδούχους, που βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν.

Στο 115’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την τρίτη του αλλαγή, βάζοντας τον Λοβέρα αντί του Τσιμίκα και δύο λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος έριξε στο ματς τον Αβραάμ αντί του Γκιγιέρμε. Μία αλλαγή που έστειλε τον Σισέ στην κορυφή της επίθεση, δίπλα στον Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, δεν το παράτησε το ματς. Βγήκε στην επίθεση και στο 120’ δικαιώθηκε!

Με γκολάρα του Ελ Αραμπί έκανε το 2-1 και πήρε μια τεράστια πρόκριση απέναντι σε μια ιστορική ομάδα. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, με το αριστερό πόδι και ο Μαροκινός με πλασέ νίκησε τον Λένο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και τους χιλιάδες οπαδούς των Πειραιωτών που βρέθηκαν στο Εμιρέιτς, στον έβδομο ουρανό! Μια ιστορική βραδιά, που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Λένο, Μπεγιερίν (84′ Γουίλοκ), Σεμπάγιος (72′ Τορέιρα), Οζίλ, Πεπέ, Μουστάφι (103′ Παπασταθόπουλος), Νταβίντ Λουίζ, Τζάκα, Σακά, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (105′ Μαρτινέλι).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας (114′ Λοβέρα), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (86′ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77′ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024