Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Βουτσά - Συντετριμμένη η Αλίκη Κατσαβού [Εικόνες]

Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Βουτσά – Συντετριμμένη η Αλίκη Κατσαβού [Εικόνες]

Με δάκρυα στα μάτια και βαθιά θλίψη αποχαιρετά όλη η χώρα το σπουδαίο ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 88 ετών.

Με δάκρυα στα μάτια και βαθιά θλίψη αποχαιρετά όλη η χώρα το σπουδαίο ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 88 ετών.

Η σύζυγός του Αλίκη Κατσαβού, οι αγαπημένες του κόρες, φίλοι, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, πολιτικοί αλλά και απλοί άνθρωποι που τον γνώριζαν μέσα από τις ταινίες του  λένε αυτή την ώρα τελευταίο αντίο στη Μητρόπολη Αθηνών.

Υποβασταζόμενη έφτασε στην Μητρόπολη Αθηνών η Αλίκη Κατσαβού για να αποχαιρετίσει τον αγαπημένο της σύζυγο Κώστα Βουτσά.

Η Αλίκη Κατσαβού, μαυροντυμένη, βρισκόταν πίσω από τη σορό του ηθοποιού με συγγενικό της πρόσωπο να προσπαθεί να την κρατήσει όρθια.

Φανερά συγκινημένη και η κόρη του Σάντρα Βουτσά η οποία σε δηλώσεις τους στις κάμερες είπε : «Είναι μια τεράστια απώλεια για μας στην οικογένεια. Είναι συγκινητικό που είναι και για όλη την Ελλάδα, από αυτό που έχουμε δει αυτές τις μέρες και από τα μηνύματα που παίρνουμε. Όλος ο κόσμος τον αγαπούσε πάρα πολύ τον πατέρα μας και αυτό για μας είναι μία παρηγοριά».

Κουτσούμπας: Όσοι αγαπήθηκαν πάντα θα ζουν

Ράγισαν καρδιές στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Πίστευες πως για να ανθίσει ο άνθρωπος θέλει φτερά. Η αγωνιστική σου παράδοση, το χρέος σου απέναντι της, η πεποίθηση πως το ιδανικό ενός καλύτερου κόσμου μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε έφεραν στο ΚΚΕ. »Δεν είμαι κομμουνιστής» έλεγες γιατί χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση να είναι κανείς κομμουνιστής »αλλά από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ψηφίζω ΚΚΕ»» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Σε θυμόμαστε στις τελευταίες εκλογές να δηλώνεις πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που λέει αλήθειες» συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Θα λείψεις από όλο τον κόσμο αλλά όσοι αγαπήθηκαν πάντα θα ζουν. Και συ που αγαπήθηκες πολύ θα είσαι πάντα παρών. Θα είσαι πάντα μαζί μας καθώς η ζωή θα συνεχίσει την κίνηση της μέχρι να ανθίσει ο άνθρωπος όπως κάθε συ το ονειρεύτηκες».

Μπακογιάννης: Αποχαιρετούμε την αιώνια εφηβεία σου

«Έφυγες πλήρης ημερών, χωρίς ποτέ να γεράσεις. Πάντοτε, ως το τέλος νέος, χαρούμενος, χαμογελαστός, σοφός και ετοιμόλογος» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Αποχαιρετούμε την αιώνια εφηβεία σου, τη δίχως τέλος χαρά που μας δίδαξες, τη διαρκή αισιοδοξία που μας μοίρασες απλόχερα, το δικαίωμα στην ανεμελιά και το δικαίωμα απέναντι στον εαυτό μας να γινόμαστε καλύτεροι» είπε χαρακτηριστικά.

Ντενίση: Η τελευταία μας αγκαλιά ήταν στη Σμύρνη

«Γιατί βρισκόμαστε εδώ; Εγώ δεν έχω μάθει να βρίσκομαι κάπου και να μιλάω για τον Κώστα. Εγώ έχω μάθει να βρίσκομαι στη σκηνή και να μιλάω με τον Κώστα» είπε από την πλευρά της η Μιμή Ντενίση.

«Η τελευταία μας αγκαλιά ήταν στη Σμύρνη» συμπλήρωσε, εμφανώς συγκινημένη.

«Έδινε τα πάντα για του άλλους. Η προσφορά ήταν η δική του χαρά. Αυτή ήταν η αρετή που τον έκανε μεγάλο και ξεχωριστό» κατέληξε.

«Έφυγε γιατί του είπαν ότι έρχεται ανάσταση νεκρών» είπε η κόρη του

«Πιστεύουμε ότι ο μόνος λόγος που ο πατέρας μας αποφάσισε να είναι σήμερα εδώ, να φύγει δηλαδή, είναι ότι κάποιος του »σφύριξε» από πάνω ότι έρχεται ανάσταση νεκρών πολύ σύντομα» είπε η κόρη του, Νικολέτα.

Στη συνέχεια κοιτώντας τους ιερείς που τελούσαν το μυστήριο, είπε «περιμένουμε».

«Ο μπαμπάς μας έφυγε μετά από μια οικογενειακή γιορτή. Τραγουδούσαμε, τον φιλούσαμε, του λέγαμε αστεία, του δείχναμε αστεία βίντεο με τον εαυτό του» κατέληξε.

Η κηδεία του δημοφιλούς ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο, όπου ο Δήμος Αθηναίων παραχώρησε στην οικογένεια του εκλιπόντος, τιμής ένεκεν, τάφο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Σημειώνεται ότι παράκληση της οικογένειας είναι όσοι επιθυμούν να κάνουν δωρεά στη μνήμη του Κώστα Βουτσά να στηρίξουν τους σκοπούς του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ή της Μέριμνας-Εταιρείας για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024