Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ – Στα ύψη η ζήτηση

Κοροναϊός : Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ – Στα ύψη η ζήτηση

Ο κοροναϊός έχει δημιουργήσει αύξηση ζήτησης στα σούπερ μάρκετ

Ραγδαία αύξηση καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στη ζήτηση προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Ο κοροναϊός έχει «σπείρει» τον πανικό στους καταναλωτές λόγω της έξαρσής του στην χώρα μας.

Κυβερνητικοί παράγοντες και επιχειρήσεις συστήνουν ψυχραιμία στους καταναλωτές.

Η αγορά άλλωστε είναι μαθημένη στις κρίσεις… πανικού. Όλοι θα θυμούνται τις «ένδοξες ημέρες» του 2015 με τα capital controls αλλά και τις εικόνες από την Ιταλία.

Έτσι, οι περισσότερες αλυσίδες έχουν λάβει τα μέτρα τους ώστε να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση που θα υπήρχε εάν ο ιός έφθανε και στην Ελλάδα.

Ο κοροναϊός… στα σούπερ μάρκετ

Οι καταναλωτές πραγματοποιούν μαζικές αγορές κυρίως ειδών υγιεινής και απορρυπαντικών, αλλά και τροφίμων με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Οι μεγάλοι όμιλοι σούπερ μάρκετ διαθέτοντας αποθήκες έχουν ήδη φροντίσει να πραγματοποιήσουν μαζικές παραγγελίες από προμηθευτές τους και έχουν «στοκάρει» σε προϊόντα που έδειχναν ότι θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση όπως είναι τα όσπρια, τα ζυμαρικά, οι κονσέρβες και τα απολυμαντικά.

Επίσης, αυξάνουν το προσωπικό που εργάζεται τις τελευταίες ημέρες αντιλαμβανόμενες την ανάγκη περισσότερων υπαλλήλων για την υποστήριξη των καταστημάτων και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του λιανεμπορίου η ζήτηση για ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, κατεψυγμένα και απορρυπαντικά έχει εκτιναχθεί κατά 20%-40% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που ωστόσο αντιλαμβάνονται ως μια συγκυριακή αύξηση τζίρου που θα υποχωρήσει το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, Αντώνης Ζαΐρης αναφέρθηκε στην αύξηση της ζήτησης στα σούπερ μάρκετ λόγω του κοροναϊού.

«Υπήρξε αύξηση της κατανάλωσης σε συγκεκριμένα προϊόντα της τάξεως του 20% και 40%. Πρόκειται για προϊόντα ξηρού φορτίου, όπως όσπρια, ρύζι», τόνισε ο κ. Ζαΐρης.

Με ανάρτηση του στο twitter, o γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, διαβεβαίωσε ότι η επάρκεια αγαθών είναι δεδομένη και πως η τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα δεν απειλείται και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει λόγος για πανικό».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024