Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο

Για τις συμπεριφορές των αστυνομικών που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, θα διαταχθούν Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις και θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες.

Την έναρξη διαδικασίας για την διερεύνηση όλων των περιστατικών που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο και τη Χίο, ανακοίνωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για το ζήτημα, αναφέρεται:

«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, για τις συμπεριφορές των αστυνομικών που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, θα διαταχθούν Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις και θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες, ενώ η διερεύνηση περιλαμβάνει και τις ενέργειες πολιτών σε βάρος αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση αυτή του αρχηγείου συνέβαλαν τα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα και να βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών και ιδίως οι εικόνες από τις επιθέσεις με πολιτικά εναντίον κατοίκων και βανδαλισμούς στο λιμάνι της Χίου, κατά την αναχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024