Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για ρουκέτες, δυναμίτες και… κάψιμο ρούχων ενστόλων σε Λέσβο και Χίο, μιλά η ΕΛ.ΑΣ

Για ρουκέτες, δυναμίτες και… κάψιμο ρούχων ενστόλων σε Λέσβο και Χίο, μιλά η ΕΛ.ΑΣ

Αναφορές υπηρεσιακών παραγόντων της Κατεχάκη, αλλά και συνδικαλιστών για άγνωστες επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο, σε Μυτιλήνη και Χίο. Προτροπές σε εθνοφύλακες να …βγάλουν τα όπλα τους!

Αναστάσιμες «ρουκέτες» που ρίχνονται στο Βροντάδο το Πάσχα, καραμπίνες και δυναμίτες χρησιμοποιήθηκαν εναντίον 25 τουλάχιστον διμοιριών των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο σύμφωνα με αναφορές προς «Το Βήμα» υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., με τους ίδιους αξιωματούχους να μιλούν «για τις πιο σφοδρές επιθέσεις που έχουν δεχθεί αστυνομικοί την τελευταία 20ετία»…

Ακόμη, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές υπήρχε εισβολή αγνώστων -η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί- σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης, όπου άρπαξαν ρούχα αστυνομικών των ΜΑΤ που συμμετείχαν στα μέτρα προστασίας των υπό κατασκευή hot spot, τα έκαψαν και τα πέταξαν από το μπαλκόνι. Κι αυτό πέρα από την επιδρομή άλλων ατόμων σε ξενοδοχείο της Χίου όπου τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Αγροτικό όχημα εμβόλισε λεωφορείο των ΜΑΤ, καραμπίνες εναντίον αστυνομικών

Επιπλέον οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αγροτικό όχημα εμβόλισε με μεγάλη σφοδρότητα λεωφορείο των ΜΑΤ στο οποίο επέβαιναν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ σε 3-4 διαφορετικές περιπτώσεις άγνωστοι πυροβόλησαν με καραμπίνες εναντίον αστυνομικών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μάλιστα σημειώνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν προτροπές από ακροδεξιούς που είχαν συμμετάσχει παλαιότερα σε έκτροπα ώστε «μέλη της εθνοφυλακής στα νησιά να βγάλουν τα όπλα που τους έχει παραδώσει το κράτος και να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των αστυνομικών».

Επιπλέον φαίνεται να υπήρχε αποστολή SMS που ενθάρρυναν τους πολίτες να συμμετέχουν σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών ή οργάνωναν τις σχετικές επιδρομές.

Ακόμη παράγοντες της Κατεχάκη σημείωναν ότι «είναι εξαιρετικά απογοητευτικό ομάδες πολιτών να ενθαρρύνονται και να παρασύρονται σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών από ορισμένους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν συμμετάσχει πολλές φορές σε συζητήσεις για θέματα διαχείρισης προσφυγικού».

Στελέχη της Κατεχάκη αναφέρθηκαν σε περιστατικά επιθέσεων εναντίον ενστόλων που «θα ερευνηθούν διεξοδικά και θα αποδοθούν ευθύνες».

Σημειώνεται ότι σε σειρά περιπτώσεων που υπήρχαν τέτοιες επιθέσεις πολιτών εναντίον αστυνομικών ακολουθούσαν πολλές φορές και μηνυτήριες αναφορές ενστόλων κατά αξιωματικών για προβληματική διαχείριση των συμβάντων που οδήγησαν στον τραυματισμό τους.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024