Η εξάπλωση του κοροναϊού συνεχίζει να κλυδωνίζει τα παγκόσμια χρηματιστήρια

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά, υποχωρώντας προς το επίπεδο των 800 μονάδων, μετά τη χθεσινή σημαντική ανάκαμψη, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον αυξανόμενο αντίκτυπο από τον κοροναϊό, που έχει ως αποτέλεσμα εταιρείες σε όλον τον κόσμο να σημάνουν συναγερμό για την κερδοφορία τους.

Η εξάπλωση του κοροναϊού συνεχίζει να κλυδωνίζει τα παγκόσμια χρηματιστήρια, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίζονται, εκτός της Ιταλίας, σε Αυστρία, Ισπανία, Ελβετία και Κροατία.

Στην Ελλάδα, οι ανησυχίες για το πλήγμα που μπορεί να δεχτεί ο τουριστικός κλάδος είναι μεγάλες. Αν ο κλάδος που συμβάλλει σημαντικά στο ελληνικό ΑΕΠ καταγράψει επιβράδυνση, τότε ο στόχος της ανάπτυξης που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση το 2020, στο 2,8%, είναι πιθανόν να μην επιτευχθεί, προκαλώντας αλυσιδωτές συνέπειες σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 10:55, διαμορφώνεται στις 803,75 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,61%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,01%.

Απώλειες σημειώνουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-6,58%), της Πειραιώς (-6,49%), της Εθνικής (-6,33%), της Eurobank (-6,22%), της Ελλάκτωρ (-6,16%), της ΔΕΗ (-5,15%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-5,09%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,04%), των Πρώτων Υλών (-4,77%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-4,40%).

Ανοδικά κινούνται 6 μετοχές, 63 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Αφοί Κορδέλλου +1,80% και Κλουκίνας-Λάππας +1,37%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Ειδησεοφωνική Ελλάς -8,82% και MLS Πληροφορική -7,41%.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr