Η μέχρι στιγμής διαχείριση του μεταναστευτικού αποτελεί την μεγάλη πληγή της κυβέρνησης που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και προφανώς ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα.

Τα όσα εξελίσσονται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ειδικά τις τελευταίες ώρες αποδεικνύουν ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό αποτελεί αυτή τη στιγμή το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης.

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό δοκιμάζει τις αντοχές της Κ.Ο. και αυτή την περίοδο ασκείται πίεση από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταγράφεται και έντονος προβληματισμός για την διαχείριση του προβλήματος.

Η μέχρι στιγμής διαχείριση του μεταναστευτικού αποτελεί την μεγάλη πληγή της κυβέρνησης που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και προφανώς ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα.

Σε αυτή την περίπτωση, αναδεικνύεται η λαϊκή ρήση, ότι η ΝΔ θερίζει ό,τι έσπειρε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, άσχετα εάν μετά τις εκλογές στελέχη της είπαν δημόσια ότι η προσφυγική κρίση οφείλεται στις γεωπολιτικές συνθήκες. Η ΝΔ με τον τρόπο που πολιτεύτηκε ως αξιωματική αντιπολίτευση καλλιέργησε προσδοκίες και πλέον δέχεται φίλια πυρά και η οργή ξεχειλίζει.

Και το κρίσιμο ερώτημα είναι κατά πόσο θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα, ειδικά όταν ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις. Και τα προβλήματα, ειδικά τα σύνθετα όπως το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν λύνονται με εύκολες λύσεις και με θεωρίες από το γραφείο.

Απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, στελέχη της, μέλη του κόμματος και ψηφοφόροι της, ενώ κενό γράμμα έχει μείνει μέχρι στιγμής η προεκλογική φράση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί αποσυμφόρησης των νησιών που πρέπει να προσεχθούν και για γεωπολιτικούς και εθνικούς λόγους.

Και όπως λένε όσοι γνωρίζουν και με βάση τα όσα ακούγονται στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα για την κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή το συγκεκριμένο πρόβλημα, η αδυναμία της να διαχειριστεί με επάρκεια το πρόβλημα δύναται να συμβάλλει στη δημιουργία ενός Έλληνα Σαλβίνι με ότι αυτό συνεπάγεται για την συντηρητική παράταξη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr