Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μήπως εφαρμόζετε λάθος τα καλλυντικά σας;

Μήπως εφαρμόζετε λάθος τα καλλυντικά σας;

Με ποιο τρόπο και σειρά πρέπει να εφαρμόσετε τα καλλυντικά σας ώστε να εξασφαλίσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Καθαριστικό, µάσκα, serum, essence, ενυδατική, λοσιόν, κρέµα µατιών. Είστε σίγουρη ότι εφαρµόζετε σωστά τα καλλυντικά σας; Ας δούµε καλού-κακού αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε.

Προϊόν καθαρισμού

Χωρίς αυτό δεν έχουμε λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι η διαδικασία «βρέχω, κάνω αφρό και αμέσως ξεπλένω το πρόσωπο» είναι αρκετή. Και όμως, όλες οι καθαριστικές συνθέσεις θέλουν τον χρόνο τους για να ενεργοποιηθούν και να απομακρύνουν αποτελεσματικά τους ρύπους, το μακιγιάζ και τα σωματίδια της περιβαλλοντικής μόλυνσης που έχουν παρεισφρήσει στην επιδερμίδα.

Η σωστή διαδικασία: Βρέχετε το πρόσωπο µε νερό για να προετοιµάσετε το δέρµα. Απλώνετε το καθαριστικό, ανεξαρτήτως υφής (π.χ. κρεµώδες, τζελ, αφρός ή µπαλµ), σε πρόσωπο και λαιµό και κάνετε απαλό µασάζ µε τις άκρες των δαχτύλων για 30’’ προκειµένου να αποµακρυνθούν αποτελεσµατικά το σµήγµα και τα νεκρά κύτταρα που µπλοκάρουν τους πόρους.

Αν το καθαριστικό έχει τη μορφή ελαίου, τότε το απλώνετε κατευθείαν σε στεγνή επιδερμίδα και κάνετε απαλό μασάζ για 3’’ μέχρι να αρχίσει το μακιγιάζ να διαλύεται. Στη συνέχεια, βρέχετε τα χέρια σας και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία. Το έλαιο θα γαλακτωματοποιηθεί και θα αφαιρεθεί εύκολα στη συνέχεια με άφθονο νερό. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο καθαρισμού, όπως π.χ. ένα σφουγγαράκι konjac ή ένα ηλεκτρικό βουρτσάκι.

Μοναδική εξαίρεση: Αν χρησιµοποιείτε γαλάκτωµα καθαρισµού, τότε ακολουθήστε την ίδια διαδικασία χωρίς νερό. Κάντε µασάζ µε τις άκρες των δαχτύλων και στη συνέχεια αφαιρέστε την περιττή ποσότητα µε έναν δίσκο ντεµακιγιάζ.

Το μασάζ: Ακολουθήστε την κίνηση της λέµφου για να βοηθήσετε την αποµάκρυνση των τοξινών και να αποφύγετε το πρήξιµο και τις «σακούλες» γύρω από τα µάτια. Με τις άκρες των δαχτύλων ξεκινήστε από το µέτωπο και συνεχίστε µε κυκλικές κινήσεις µέχρι τον λαιµό.

Η θερμοκρασία του νερού: Τίποτα δεν είναι αµελητέο στη διαδικασία του καθαρισµού. Ετσι είναι σηµαντικό να ξεπλένετε µε χλιαρό νερό και να ολοκληρώνετε µε κρύο, το οποίο θα συσφίγξει την επιδερµίδα. Αποφύγετε το καυτό νερό που µπορεί να προκαλέσει ερεθισµό, φλεγµονή και κάνει τον ευαίσθητο τύπο ακόµα πιο εύθραυστο.

Αποφύγετε: Να απλώνετε το καθαριστικό κατευθείαν στο σφουγγάρι ή σε µια πετσέτα γιατί θα απορροφήσει περισσότερη ποσότητα απ’ όση χρειάζεται, σπαταλώντας έτσι άσκοπα το προϊόν.

Μάσκα

Αποτοξίνωσης, σύσφιγξης, βαθιάς θρέψης, ενυδάτωσης, εντατικής εξυγίανσης, αντιρυτιδική κ.λπ. Ο κατάλογος με τα είδη μάσκας είναι μακρύς. Ολες περιέχουν ευεργετικά και δραστικά συστατικά προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Ομως, όπως κάθε καλλυντικό, το αποτέλεσμα που θα προσφέρει εξαρτάται από την τεχνική εφαρμογής.

Το σύνηθες λάθος: Κάποιες µάσκες είναι υφασµάτινες, κάποιες άλλες είναι σε βαζάκια. Οπότε για να τις χρησιµοποιήσουµε βάζουµε µέσα τα δάχτυλά µας, πράγµα το οποίο µπορεί να µεταδώσει βακτήρια και σπάνια να οδηγήσει σε σπυράκια και φλεγµονές.

Η σωστή εφαρμογή: Χρησιµοποιείτε πινέλο ή την ειδική σπάτουλα που µπορεί να περιέχεται στη συσκευασία της µάσκας. Είναι αυτονόητο ότι τα ξεπλένετε σχολαστικά µετά την εφαρµογή. Η κατάλληλη ποσότητα µάσκας είναι η τριπλάσια σε σχέση µε την ενυδατική κρέµα.

Η θέση της στη διαδικασία περιποίησης: Εφαρµόστε τη µετά το στάδιο της απολέπισης, όπου η επιδερµίδα είναι εντελώς καθαρή και οι πόροι ανοιχτοί για να απορροφήσουν τη σύνθεση.

Essence

Το προϊόν περιποίησης που είναι δημοφιλές στην ασιατική κουλτούρα περιποίησης έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη ρουτίνα ομορφιάς. Το προϊόν που μοιάζει με νερό είναι εμπλουτισμένο με μια σειρά από εκχυλίσματα και ωφέλιμα συστατικά, τα οποία χάρη στο υψηλό μοριακό βάρος τους απορροφούνται αμέσως από την επιδερμίδα. Ο ρόλος του essence είναι να προετοιμάζει την επιδερμίδα και να μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα του serum και της ενυδατικής. Είναι το πρώτο προϊόν που εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση.

Το σύνηθες λάθος: Μη χρησιµοποιείτε βαµβάκι για να απλώσετε το essence στο πρόσωπο, γιατί θα σπαταλήσετε περισσότερη ποσότητα από όση χρειάζεται. Προτιµήστε την εφαρµογή µε τις παλάµες και κάντε ταµποναριστές κινήσεις µέχρι να απορροφηθεί. Συνήθως χρειάζονται µόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αλλη λύση είναι να βάλετε το προϊόν σε ένα µπουκάλι σπρέι και να ψεκάζετε µε αυτό απευθείας το πρόσωπο.

Τονωτική σύνθεση

Το ίδιο ισχύει και για αυτό το προϊόν. Τονωτική σύνθεση δεν είναι μόνο μια λοσιόν, αλλά κι ένα σπρέι ιαματικού νερού ή ένα αντιοξειδωτικό mist. Στόχος του είναι η αποκατάσταση του pΗ της επιδερμίδας μετά τον καθαρισμό και η απομάκρυνση των αλάτων και άλλων άχρηστων συστατικών, όπως ο χαλκός, που περιέχονται στο νερό βρύσης. Αν χρησιμοποιείτε τονωτική σύνθεση και essence, τότε βάλτε τα στη σωστή σειρά: Πρώτα το τονωτικό και στη συνέχεια, αφού απορροφηθεί, το essence.

Τι να επιλέξω: Κρίνετε σύµφωνα µε τις ανάγκες της επιδερµίδας σας. Σε περίπτωση που αντιµετωπίζετε πρόβληµα ακµής, τότε προτιµήστε µια τονωτική σύνθεση µε σαλικυλικό οξύ, που κάνει ήπια απολέπιση και εξυγιαίνει σε βάθος. Αντίθετα, η ξηρή επιδερµίδα θα λατρέψει µια σύνθεση µε υαλουρονικό οξύ που θα τραβήξει σαν µαγνήτης την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερµίδας.

Ενυδατική κρέμα

Οι περισσότεροι αφιερώνουμε ελάχιστα δευτερόλεπτα, «πασαλείβοντας» ουσιαστικά τη σύνθεση στο πρόσωπό μας και παραμελώντας τον λαιμό. Ομως, το βασικό κομμάτι στο κεφάλαιο «ενυδατική» δεν είναι μόνο ποια θα επιλέξουμε, αλλά και η σωστή τεχνική μασάζ, η οποία θα βοηθήσει το προϊόν να απορροφηθεί και ταυτόχρονα θα εκτονώσει την ένταση στους σφιγμένους μυς του προσώπου και θα προλάβει τις ρυτίδες έκφρασης. Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα roller για μασάζ με ημιπολύτιμους λίθους, το οποίο ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο, και η κλασική μέθοδος των χεριών είναι επαρκής.

Το μασάζ για τη χαλάρωση των μυών:

1. Αφού εφαρµόσετε την ενυδατική σύνθεση οµοιόµορφα στο πρόσωπο, τσιµπήστε τα µάγουλα µε τον δείκτη και τον αντίχειρα. Ετσι θα εκτονώσετε την πίεση στους µυς που σχετίζονται µε το χαµόγελο και θα λειάνετε τις ρινοπαρειακές ρυτίδες έκφρασης.

2. Με τις άκρες των δύο δεικτών κάνετε εναλλάξ το σχήμα S στο κέντρο των φρυδιών, εκεί όπου εμφανίζονται οι ρυτίδες θυμού.

3. Με το μαλακό μέρος της παλάμης που βρίσκεται κάτω από τον αντίχειρα, πιέστε τα μάγουλα με ανοδική φορά προς τα ζυγωματικά, ξεκινώντας από τη γραμμή του πιγουνιού.
Η διαδικασία, που διαρκεί περίπου 30’’, θα έχει σημαντικά αποτελέσματα στη λείανση των ρυτίδων έκφρασης και θα βοηθήσει την ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί αποτελεσματικά.

Serum ή booster

Συγκριτικά με την ενυδατική κρέμα, η σύνθεση ενός ορού έχει πολύ υψηλότερη συγκέντρωση σε πολύτιμα συστατικά. Γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η σωστή εφαρμογή του.

Τι να προσέξετε: Οταν χρησιµοποιείτε µια καινούργια δραστική σύνθεση που περιέχει, για παράδειγµα, ρετινόλη, ξεκινήστε µε µισή δόση από την αντλία και σταδιακά αυξήστε την ποσότητα σε δύο ή τρεις δόσεις καθώς η επιδερµίδα γίνεται πιο ανεκτική.

Η σωστή εφαρμογή: Απλώνετε µία-δύο δόσεις αντλίας σε όλο το πρόσωπο ταµποναριστά, ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου προς τη γραµµή των µαλλιών, και στη συνέχεια ό,τι περισσέψει στον λαιµό. Επιµείνετε στις περιοχές που είναι επιρρεπείς στις λεπτές γραµµές και ρυτίδες, όπως στο µέτωπο και γύρω από το στόµα.

Η θέση του στη διαδικασία περιποίησης: Μπαίνει µετά τον καθαρισµό, την απολέπιση, την τονωτική και το essence. Και πριν από τη µάσκα ή την ενυδατική.

Κρέμα ματιών

Τελευταίο αλλά όχι αμελητέο βήμα στην καθημερινή περιποίηση είναι η φροντίδα για την πιο εύθραυστη περιοχή του προσώπου.

Η σωστή εφαρμογή: Εφαρµόζετε την εξειδικευµένη σύνθεση ταµποναριστά στο πάνω βλέφαρο και στην περιοχή των µαύρων κύκλων, µε τις άκρες του δείκτη και του µεσαίου δαχτύλου. Επιµείνετε στις λεπτές γραµµές και στο πόδι της χήνας. Στη συνέχεια ασκείτε ελαφριά πίεση κάτω από τα µάτια και στη γραµµή του κινητού βλεφάρου κάτω από το κόκαλο των φρυδιών, προκειµένου να ενεργοποιήσετε τη λέµφο και να καταπολεµήσετε τις «σακούλες» και το πρήξιµο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024